Babaköszöntő 2017

Immár harmadik éve köszöntjük Királyegyházán oklevéllel, virággal és szerény ajándékkal az újszülötteket és a gyermeket vállaló kedves szülőket. Ezzel a gesztussal szeretnénk kifejezni, hogy mennyire nagyra becsüljük azokat a helyi fiatalokat, akik bátran belevágnak a családalapításba, gyermeket vállalnak, felvállalják a gyermek születésével és nevelésével járó minden szépség és öröm mellett, annak minden nehézségét és felelősségét.

 

Mert bizony komoly döntés a gyermekáldás elfogadása, hiszen egyetlen gyermek sem kérte az életét. Az új kis élet sorsának alakulása iránti önkéntes és tudatos felelősségvállalás természetéből eredően a szeretetből táplálkozik, és aki igazán szereti a saját gyerekét, ösztönösen törekszik arra, hogy mindig az ő javát szolgálja, még akkor is, ha ez önmegtagadással vagy önuralommal jár. Ez a csodálatos érzés nem a születéssel, hanem a fogantatással kezdődik, abban a pillanatban, amikor kimondjuk a születendő gyermekünkre az igent, azonnal élethosszig tartó kötelezettséggel járó, felelősségteljes szülővé kell válnunk.

 

Fata Gáborné, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke Grím Ferenc polgármesterrel együtt oklevéllel, vásárlási utalvánnyal, virágcsokorral és ezzel az – ismeretlen szerzőtől való – idézettel köszöntötte a babákat és családjaikat: „Azért mert szerettek jöttem a világra, S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága. Szeressetek engem igaz szeretettel, A kincsetek vagyok , pici kincs, de Ember.”