Együtt gyermekeinkért

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2015. szeptember 18-án, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Együtt Gyermekeinkért – I. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt.

Ugyanezen a napon, a sporteseményhez kapcsolódóan zajlott a Királyegyházai Cementgyár őszi nyílt napja is.

Közel 250 részvevővel startolt el két távon az Együtt gyermekeinkért – I. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny 2015. szeptember 18-án, a Királyegyházai Cementgyár parkolójából. „A futóversennyel nem csupán egy tömegsport eseményt szerveztünk: a célunk az volt, hogy aktív részvétellel hívjuk fel a családok figyelmét az egészséges életmódra, és ezzel ne csak jelképesen, hanem anyagilag is támogassuk lehetőségeiket.” – mondta a megnyitón Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere.

   

   

A két távon, több kategóriában szervezett esemény felnőtteknek szóló nevezési díját a rendezők sporteszköz vásárlására fordítják Szentlőrinc és Királyegyháza oktatási intézményeinek javára. „A futóverseny ismét egy jó példa a Királyegyháza, Szentlőrinc és a LAFARGE cementgyár kiváló együttműködésére egy jó ügy érdekében.” – méltatta a kezdeményezést Grím Ferenc, Királyegyháza polgármestere, és kiemelte, támogatóként több mint húsz helyi vállalkozó állt a kezdeményezés mellé.

A szervezőket nemcsak a helyi polgárőrségek, hanem a Királyegyházai Cementgyár önkéntes programja keretében együttműködő munkatársak is segítették. „Minden alkalmat keresünk a helyi közösségekkel való közös értékteremtésre, és a futóverseny jó lehetőség volt arra, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Mindemellett pedig a befolyt összegből a környező települések gyermekeinek sporttevékenységét is támogatni tudjuk.” – tette hozzá Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

A futóversennyel párhuzamosan indult a Királyegyházai Cementgyár hagyományos őszi nyílt napja. Közel 100 érdeklődő látogatta meg a gyárat és ismerkedett meg a cementgyártás folyamatával. Sok kérdés érkezett az új fejlesztésekkel és a másodlagos tüzelőanyagok felhasználásával kapcsolatban. A gyermekeknek szóló különböző foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is a félóránként induló kisvonat volt, amellyel a gyerekek a teljes üzem területét körbeutazhatták.

Az Együtt a gyermekeinkért – I. Szentlőrinc-Királyegyháza jótékonysági futóverseny helyezettjei:

3 km-es táv fiú kategória helyezettjei: 1. Varga Kornél 2. Gábri Péter 3. Csóka Péter

3 km-es táv lány kategória helyezettjei: 1. Fata Nóra Lili2. Horváth Barbara 3. Spiel Alexa

3 km-es táv felnőtt férfi kategória helyezettjei: 1. Nagy Zoltán 2. Orsós Géza 3. Szabó László

3 km-es táv felnőtt női kategória helyezettjei: 1. Baumgartner Kata 2. Borzáné Petró Kriszta 3. Bödő Ildikó

11 km-es táv felnőtt férfi kategória helyezettjei: 1. Iván László 2. Pintér András 3. Pusch Szilárd

11 km-es táv felnőtt női kategória helyezettjei: 1. Szabó-Kopjár Ildikó 2. Szeicz Anita 3. Vajda Kinga 

Szívből gratulálunk a helyezetteknek és minden résztvevőnek!