Karácsonyi műsor Sumonyban

A hagyományokhoz hűen, 2017 decemberében is felkészültek, és az utolsó tanítási hét egyik délutánján, december 20-án, szerdán a királyegyházai iskolások karácsonyi ünnepi műsort adtak Sumonyban. Az ünnepség kezdetére teljesen megtelt a Kultúrház az ünneplő közönséggel, de nemcsak a jelenlévők számából derült ki, hanem szépen feldíszített terem és fenyőfa is mutatta, hogy a helyiek sok munkával, nagy odaadással készültek az ünnepre.

 

A Sumonyba szánt műsort Vinczen Ágnes tanító néni tanította be az iskolásoknak, akik nagy izgalommal és szorgalommal készültek erre a napra. Itt is vetítésre került az a prezentáció, melyben a negyedik osztályos tanulók Gyimesiné Fekete Tünde tanítónő irányításával Fekete István Roráte című művét jelenítették meg. A kisebbek versei között Gayer Zsolt és Széll Barbara előadásában meghallgathattuk a felső tagozatos gyerekek gondolatait a karácsonyról, vagyis arról, hogy milyen is lenne szerintük a legszebb karácsony, illetve hogyan tehetnék ők maguk szebbé az ünnepet. A gyerekek gondolatait hallgatva, nagyon megindító volt, hogy a legtöbben nem a drága ajándékoktól, hanem sokkal inkább a családi együttléttől remélik a boldogságot. Nagyon megható volt látni, hogy a gyerekek előadását nézve, bizony könny szökött a fiatal anyukák szemébe, olyannyira megérintette őket gyermekük verse, szereplése.

 

Az ünnepség után a helyi elöljáróság: Sumony Önkormányzata, valamint a Sumony roma Nemzetiségi Önkormányzat tagsága közösen osztotta ki a gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékokat: a csomagokban jelentős mennyiségű gyümölcs és édesség is volt.

 

Orsós József polgármester elmondta, hogy külön köszönik a Közös az út Alapítvány egész éves támogatását, akiktől játék-, cipő- és ruhaadomány is érkezett Sumonyba.