Falunap 2015

Az utóbbi években megszokotthoz képest talán kicsit egyszerűbb falunapot szerveztünk 2015-ben, mivel nem volt módunk pályázaton megszerezni a költségekre szükséges összegeket, így szerényebb volt a program, és elmaradt a tűzijáték is.

Az új állategészségügyi eljárások okozta nehézségek ellenére nagyon jól sikerült a fogathajtás, amit a Királyi Lovas Klub tagjainak köszönünk sok szeretettel! Bízunk benne, hogy minden versenyző és néző jól szórakozott, és a kupák mellett maradandó élményekkel tért haza. Köszönjük a Királyegyházai Polgárőr Egyesület tagjainak a helytállást, a sátor őrzését és a rendezvény egész napos biztosítását, különösen annak fényében, hogy ezúttal sajnos, intézkedniük is kellett. Köszönjük a Hollósi családnak, különösen Hollósi Mercédesz tanítónőnek a kreatív és nagyon szép dekorációt, az önkormányzat, az iskola és az óvoda dolgozóinak a sok segítséget. Külön köszönöm Keczeli Tamásnak, hogy önkéntes tevékenységével hozzájárult az előkészítő munkálatokhoz és a takarításhoz. Bizonyára nem mindenki tudja, hogy a falunap szervezése hónapokkal korábban kezdődik az időpontok egyeztetésével, a fellépők keresésével, a technikai háttér biztosításával, melyekben nyújtott segítségükért Süli-Csontos Klaudiának és kuratóriumi társaimnak, Fata Gábornénak és Hollósi Tündének tartozom köszönettel. Az ebédhez felajánlott sört a Király Kocsma vezetőjének, Nikolics Adriennek köszönhettük. Bízunk benne, hogy megvalósult az a célunk, hogy gondtalanul szórakozhasson ezen a napon Királyegyháza apraja-nagyja és a más településekről érkező vendégek is. A rendezvényt a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány finanszírozta.

       

       

       

   

A Nyugdíjas Klub tagjai minden települési rendezvényünkön segítőként jelennek meg, hol palacsintát sütnek, hol pörköltet főznek, hol hímezni, tojást festeni tanítják a gyerekeket, mindig-mindig találnak hasznos tevékenységet. Ezúttal szép nótacsokorral léptek a falunapi színpadra, azzal a műsorral, mellyel korábban már sikert arattak a Szigetvári Strandfesztiválon is. A gyermekeink közül először a legkisebbek mutatták be vers- és énektudásukat, melyet az óvónők közreműködésével sajátítottak el és adtak elő nagy izgalommal. Az iskolás néptáncosok már-már profikat meghazudtoló rutinnal szerepeltek: a precíz koreográfia, a hiteles ének és játék mellett az improvizáció is része volt produkciójuknak, melyre Tóth Réka tanárnő készítette fel nagyon sikeresen a csoportot. A meghívott sztárvendégek közül Balázs Pali érkezett hozzánk először ezen a napon, és nagyon gyorsan teremtette meg a jó hangulatot interaktív előadásával, fellépése után pedig barátságosan osztogatta az autogramokat. A Vidéki Mulató és a Tesók együttes tovább fokozta a jókedvet, a Children of Distance – a beszélgetések során nagyon szimpatikusan szerény fiúcsapat – a várakozásunkkal ellentétben nemcsak a tinik, de a felnőttek körében is nagyon népszerűnek bizonyult. Ezúttal nem rendeltünk tűzijátékot, de Horváth László, Flipper így is feltüzelte a táncos lábú vendégeket a hajnali egyig tartó utcabálon szolgáltatott báli zenével. Reméljük, hogy mindenki talált ezen a napon kedvére való, érdekes programot, továbbra is folyamatosan várjuk a következőkre nézve a segítséget, az ötleteket és a segítő kezeket. Köszönjük mindenkinek, aki a 2015-ös falunap megvalósításában bármilyen módon segítséget nyújtott!