I. Királyi lovasfutam

Hagyományteremtés céljával megrendezésre került 2018. szeptember 1-jén az I. Királyi lovasfutam. Sok előkészületet igényelt az útvonal megtervezése és kijelölése. Négy feladatot terepen, négyet pedig a lovaspályán kellett elvégezni úgy, hogy a lovasok nem szállhattak le a lovukról.

 

Itt nem az időről, hanem a lovasok és lovuk együttműködéséről szóltak a feladatok. Kalapot kellett felvenni a földről, akasztófáról karikákat leemelni, sörös dobozokat kellett ledobni, lufit kilyukasztani dartsnyíllal.

 

A prímet a vízhordás vitte, ahol a csapattagoknak is összhangban kellett lenni. Vízzel teli vödörből kellett pohárral áthordani a vizet úgy, hogy egymás poharába öntötték azt, majd végül egy üres vödörbe. Úgy szerveztük a napot, hogy a gyerekek se unatkozzanak. Nekik Szabó Zsófia és csapata, Hollósi Mercédesz és Szabó Zoltánné Ani tartottak kézműves foglalkozást. A gyerekek gipszlovakat festhettek, karkötőket és zseníliából lovakat készíthettek. A rendezvény előestéjén, a vidékről érkező lovasokkal szalonnát sütöttünk, zenét hallgattunk, beszélgettünk. A futam napján reggelit, ebédet, és vacsorát biztosítottunk vendégeinknek. A feladatok előtt Szabó Zoltán vezetésével interaktív foglalkozáson vettünk részt. Egy rövid tájékoztatás után 15 percenként indultak útnak a játékos kedvű résztvevők. Nagyon örültünk annak, hogy a vidékről érkező, tapasztalt lovasok és a helyi kevesebb tapasztalattal rendelkező társaik egy csapatban egymással karöltve játszhattak. Valódi összefogásról tett tanúbizonyságot az is, hogy nem hagyták cserben, bajba jutott társukat az ellenfél csapat tagjai sem.

 

Helyezések: 1. helyezés: Hagyjuk a fenébe; 2. helyezés: A csajok meg a fiatal; 3. helyezés: A 18 pluszosok; 4. helyezés: Bekacsintós; 5. helyezés: Királyi csajok.

 

Gratulálunk mindenkinek az eredményes játékhoz! Külön gratulálunk a Királyi csajoknak, hogy elindultak a sokkal tapasztaltabb felnőttek között! Köszönjük Kiss Cecíliának a türelmet és a segítséget!

 

Köszönjük a segítséget, és a támogatást a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványnak, a Lovarda Lightnak, a Mozdulj Magadért Egyesületnek, a Királyegyházai Általános Iskola vezetőségének, a Kozma, a Hollósi, a Nagy és a Kontra családnak, Szabó Zsófiának és Csapatának, Varga Máténak és a Keczeli családnak.