Sikerrel szerepeltek a nyugdíjasok

A Királyegyházai Nyugdíjas Klub tagjai ismét jó hírét keltették településünknek, amikor színvonalas műsorral lépett színre a klub énekkara, valamint Papp Zoltánné versmondó Szigetváron, a Nemzetközi Fürdőfesztiválon.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szigetvár Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás a Baranya Megyei Nyugdíjas Képviselettel és a Hoboli Borostyán Nyugdíjas Klubbal karöltve a Nemzetközi Nyugdíjas Fürdőfesztivált a Szigetvári Gyógy- és Strandfürdő területén.

Az egyre bővülő rendezvényen idén 64 csoport szerepelt, a két nap alatt – május 21-22-én – mintegy 1200 ember volt jelen.  Az ország minden területéről, még Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és külföldről – Horvátországból – is érkeztek fellépők.

Csodálatos színes kavalkád szemtanúi lehettünk, ahogy a népviseletbe, ünneplős fellépő ruhába, sőt olykor jelmezbe öltözött csoportok folyamatos mozgásban voltak a strand területén. Szívmelengető volt látni, hogy az egyes műsorokat milyen szeretettel, érdeklődéssel kísérte figyelemmel a többi csoport minden tagja, szinte várva a lehetőséget, hogy megtapsolják, elismerjék a színpadon lévők teljesítményét. Ez a nap nem a hétköznapi életben oly jellemző versengésről, hanem a nagyon barátságos, szeretetteljes együttlétről szólt.

 

 

.

Dr. Máthé Győzőné:

Nagyon jó érzés volt, ahogy a közönség velünk együtt énekelt és tapsolt. Ezúton is szeretném tudatni a királyegyházi nyugdíjasokkal, hogy továbbra is nyitottak vagyunk. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretné magát jól érezni, szeretetre, elfogadó csoportra vágyik, nézzen be hozzánk, és csatlakozzon, mi szívesen látjuk.