Nyílt napok a Bükkösdi Kőbányában

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a tavalyi nagy érdeklődést követően 2019-ben is megrendezte hagyományos nyílt napját a Bükkösdi Kőbányában. A program keretei között egy innovatív vízgazdálkodási beruházást is bejelentettek.

A LAFARGE az előző évek visszajelzései alapján idén két külön időpontot hirdetett: június 7-én családok, munkahelyi csoportok, baráti társaságok pillanthattak be a kulisszák mögé, míg június 12-én az iskolás csoportok járhatták be a Bükkösdi Kőbánya területét. A program sikerességét bizonyítja, hogy az érdeklődők rekordidő alatt feltöltötték a szabad helyeket. Az idén közel 200 fő látogató testközelből ismerhette meg a mészkő kitermelésének izgalmas folyamatát és még a hatalmas munkagépekre is felmászhattak a kicsik és nagyok. A szervezők a nyílt nap kapcsán az általuk fontosnak tartott értékekre is felhívták a látogatók figyelmét úgy, mint a jövő generációjának támogatása, az egészséges életmódra való törekvés, valamint a környezet védelme.

       

A LafargeHolcim Csoport víziójában kiemelt helyet foglal el a tudatos vízgazdálkodás, a víz újrahasznosítása. Ennek kapcsán több vízzel kapcsolatos projekt is szerepel célkitűzéseikben, mint például az ellenőrzőgátak és a mikro-öntözési rendszerek kiépítése, valamint a közösségi ivóvízellátás fejlesztése. A Csoport magyarországi tagja, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a fenntarthatóság valamint a tudatos vízfelhasználás jegyében a napokban kezdte meg a Bükkösdi Kőbánya ivóvíz ellátásának megvalósítását.

A LAFARGE Bükkösdi Kőbányájának vezetékes ivóvízellátása amiatt is kiemelt projekt az idei évben számunkra, mert a bánya tíz évvel korábbi, teljes felújítása óta ekkora mértékű beruházás ott még nem valósult meg.” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint a bányát a hetvehelyi ivóvízhálózatra csatlakoztatják rá, amelyhez közel 400 méternyi csövet fektetnek le a földbe. Az innováció célja az ivóvíz minőségének javítása, egyúttal a kőbányában dolgozók komfortérzetének növelése. A 15 millió forintos beruházás június közepén indul és a tervek szerint a hónap végén befejeződik.