Árvízi védekezés Királyegyházán

2014. október 24-én a Bükkösdi vízfolyás megáradása miatt, nagy mennyiségű víz gyűlt össze a településünkön áthaladó folyami mederben. Két nap leforgása alatt Királyegyházán annyira felgyülemlett a víz, hogy végül kilépett a medréből a falu határában. A nagy mennyiségű csapadék a kukoricatáblákra folyt.

Folyamatos kapcsolat volt a katasztrófavédelem szigetvári kirendeltségének parancsnokával, aki segítségünkre bocsájtott egy speciális, nagy teljesítményű szivattyút. A védekezésben mintegy hetven ember vett részt, a munkánkat a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók segítették.

A védekezés során 60 köbméter homokot, 2000 homokzsákot használtunk fel, este öttől éjfélig csak a szivattyú volt használatban a Nyárfa utcában. Négy traktor és pótkocsi, valamint két rakodógép és húzató traktor állt rendelkezésünkre.

.

Köszönöm azoknak, akik részt vettek a falu érdekében a közös munkában: Kósa Tihamérnak, Kiss Lászlónak, Gyenis Istvánnak és családjának, Balázs Krisztiánnak, a közmunkásoknak, a település lakóinak, az önkormányzati dolgozóknak, akik a szendvicseket készítették az árvízi védekezőknek, Moharos Gézánénak, aki meleg teát készített az esőben dolgozóknak, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

 

Az összefogásnak köszönhetően eredményes volt a védekezés!