Vers és nóta a szigetvári strandon

2014. május 24-én, szombaton délelőtt még a felhők takargatták a napot, de az évek óta jellemző hagyományoknak megfelelően, mire a szigetvári strand színpadára a Királyegyházai Nyugdíjas Klub tagjait szólították, ragyogó tiszta volt az ég, és teljes erejéből tűzött a nap.

 

Papp Zoltánné, Rózsika ezúttal a nyugdíjas klub vezetőjének, dr. Máthé Győzőné, Erzsi néninek a kérésére Wass Albert: Üzenet haza című csodálatos és csöppet sem könnyen megtanulható, igen nagy terjedelmű költeményét szavalta el nagy sikerrel. A közönség néma csöndben figyelte, majd nagy tapssal jutalmazta a szép versmondást. A férfiakkal is megerősített – kivéve egy igazoltan hiányzót – énekkar ezúttal változtatott a repertoárján, és katonadalokat adott elő feszes ritmusban. Az énekkart Mészáros Lászlóné, Ilike vezényelte. A közönség soraiból néhányan velük együtt énekeltek egy-egy versszakot vagy sort a kedvükre való nótákból, majd az egész csoportot nagyon megtapsolták.

 

   

 

   

 

Az előadás után szép oklevéllel ajándékozták meg a szervezők a szereplőket, akik ismét öregbítették Királyegyháza jó hírnevét a térségben. De jól megérdemelt jutalom volt a szép idő, a jó társaság, a vidám hangulat és a finom ebéd is, mellyel a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány igyekezett kedveskedni a nyugdíjasoknak. A résztvevők a fellépés előtt és után strandolással, beszélgetéssel, kötetlen szórakozással tölthették a napot a Szigetvári Gyógyfürdő területén.