Zárszámadás a közmunka programban

Nagy örömmel fogadtam a meghívást a közmunka program záró rendezvényére, mert szívemen viselem, értelmes, hasznos tevékenységnek tartom a mezőgazdasági közmunkát, amelyben értéket termelnek, állítanak elő az itt dolgozó emberek.

Hasznos a falunak, öröm a konyhán étkező gyermekeknek, felnőtteknek, mert egészséges változatos étel kerül az asztalra. Az itt élők szívesen vásároltak a megtermelt zöldségekből, palántákból, és sok család kapott kedvezményesen is belőle.

A polgármester úr elmondta, hogy az idei év siker, mivel kétmillió forint bevétellel zárt a program. Az idei év tapasztalataiból már kiderült a jövőre nézve, hogy miből érdemes többet és milyen növényből kell kevesebbet termelni. A tanfolyam záróvizsgája november 22-én volt, amire izgalommal készültek a résztvevők. Nehéz munka mellett tanulni, újra iskolapadba ülni, ezért külön örülök annak, hogy a vizsga jól sikerült, a nagyon lelkiismeretes felkészülésnek köszönhetően a pályázat szerint mindenki jogosult a nettó 100 000 forintra, amihez szívből gratulálok!

A záró rendezvényen az oktatók: Papp Csaba és Bogdán József, elmondták gondolataikat, tapasztalataikat, de csak a jóra helyezték a hangsúlyt.

Az értékelések után finom ebéddel folytatódott a zárszámadás, majd a jó hangulatot tánc követte. Jó volt látni azt, ahogy együtt ünnepel ez a kis közösség. A rendezvény támogatója Kovács Béla vállalkozó és családja valamint a Királyegyházai Önkormányzat volt. A finom ebédet Bedő Istvánné és Moharos Gézáné szakácsok készítették. A zenét Marton József szolgáltatta.

Ezen az összejövetelen Böjte Csaba szavai jutottak eszembe: „Jónak lenni jó!”