Hírek a Királyegyházai Óvodából

Büszkék vagyunk, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől a következő megkeresés érkezett: 2014. május 16. és június 13. között a Nemzeti Tehetség Program eredményeit bemutató kiállítást szervez a Nemzeti Színház (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.) előterében.

 

A készülő tárlatra az Önök által az NTP-OTM-MPA-12-053 azonosítószámú szakmai beszámoló keretében az OFI részére megküldött igazoló dokumentumok is kiválasztásra kerültek. Természetesen a nyilvános bemutatáshoz a hozzájárulásunkra is szükség volt, amit mi szíves-örömest megtettünk, hisz büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak!

 

   

 

Rongálás és bűntény az óvodában

 

Az udvaron található fűszerspirál számos lehetőséget teremtett, hogy a gyermekekkel megszagolgassuk, megízlelgessük a fűszernövényeket. Szerettük volna tovább szélesíteni a természet közelségének élményét, ezért az ősszel nyert pályázat keretében tavat készítettünk a gyermekekkel, az óvoda dolgozóival. Ástunk, földet hordtunk, fóliát húztunk ki, vízzel töltöttük fel a tavat, növényeket telepítettünk bele. A Vincze családtól 33 aranyhalat kaptunk, amiket beleengedtünk a tóba, és boldogan figyeltük a halak úszását, az élővilág megjelenését, békák, pókok viselkedését. De sajnos nem örülhettünk, sokáig mert az egyik hétvégén gyerekek vödörrel összefogták a halakat, a tóban járva a növényeket, a tavirózsát kihúzták. Aztán az egyik napról a másikra a 33 halból csak 15 majd mindösszesen 2 (!) maradt. Mint kiderült, a halakat a gólya fogta ki, ő volt a tettes, aki éhét szegény épp a mi tavunkból csillapította.

 

Provident pályázat

 

A Helyi Közösségi Akciók keretében – Provident Pénzügyi Zrt. pályázatot hirdetett 2014. évi ?rangyalok önkéntes akcióhoz. Óvodánk részt vett a pályázatban melynek témája: Felfedező udvar megteremtése az egészséges élethez. Pályázatunkban az óvoda udvarán a zöldséges kert kibővítésére, a tér élmény változatos megtapasztalására egy domb kialakításával válna lehetőség. Az udvarunkon meglévő fa játékokat az idő megviselte, szükséges a felújításuk, állapotuk megóvása érdekében. Az igényes esztétikus udvari környezet a felújított lefestett fajátékok a gyermekek igényességét fejlesztené. Szeretnénk egy labirintust megépíteni, ami a gyerekek téri tájékozódását segítené elő. Lúdtalp megelőzésére és egyensúlyi érzék fejlesztésére mezítlábas ösvényt szeretnénk kialakítani különböző méretű nagyságú kavicsokból, homokból. A fa mászókák mellett a régi vas hinták állványa céltalan nem esztétikus, ezért szeretnénk átalakítani, körbe venni náddal, vagy fával borított kunyhóvá építeni. A felújított teraszunk a nagy, üvegfalak miatt nyáron nagyon meleg, ezért jó lenne, ha valami kissé árnyékolná. Óvodánkban nincs megoldva az udvari játékok, kerti eszközök tárolása, nincs tárolásra használható helyünk. Szeretnénk építeni az udvaron egy tárolót fából, ahol tarthatjuk a kerti szerszámainkat, az udvari játékokat és egyebeket. Ezeket jelöltük meg a pályázatban. A pályázatokból országosan három kerül kiválasztásra, és abból fogják az ügyfelek kiválasztani azt az egyet, aki nyerni fog. Óvodánkat kiválasztották a három közé! Most már reménykedhetünk, talán megvalósíthatjuk ötleteinket!