Jelentkezőket várnak a cementgyárba

A Nostra Cement Kft. személyi feltételeinek kialakítására, a munkaerő-felvétel koordinálására a BM Recruitment nevű cég kapott megbízást. A fejvadász cég ügyvezetőjétől, Vincze Barbarától érdeklődtem a megfelelő munkaerő kiválasztásának mikéntjéről és a várható lehetőségekről.

  –          Hány királyegyházi lakos dolgozik jelenleg a Nostra Cement Kft. alkalmazásában?

 –          Mára egy 65-70 fős alkalmazotti kör alakult ki a Nostra Cementnél, közülük vannak többen királyegyházi származásúak – akik már elköltöztek Szentlőrincre, vagy Pécsre -, de kevesen vannak, akik szó szerint királyegyházi lakosok. Ennek az az oka, hogy az eddigiek során a cementgyárat építő, építtető projektcéghez elsősorban magasan képzett, idegen nyelvtudással rendelkező, vezető beosztásokra alkalmas munkaerőt kerestünk. Most, hogy közeledik a próbaüzem indítása, egyre nagyobb létszámban keresünk fizikai munkaerőt, így egyre több lehetőség van a közeli településeken élőknek is az elhelyezkedésre.

 –          Milyen szempontok alapján válogatnak a felvételre jelentkezők között?

 –          A mi feladatunk, hogy pozíciókra, tehát munkakörökre keressük meg a megfelelő személyeket. Minden egyes pozíciónak megvannak a maga kritériumai, azt vizsgáljuk az önéletrajzokban, hogy ki felel meg a kritériumoknak. Így például, ha géplakatost keresünk, akkor feltétel, hogy legyen géplakatos vagy szerkezetlakatos végzettsége a jelentkezőnek és rendelkezzen két-három év szakmai gyakorlattal.

 –          Pályakezdőknek tudnak-e lehetőséget ajánlani?

 –          Igen, gépkezelői munkakörbe pályakezdőket is felveszünk, de nekik is rendelkezni kell legalább egy szakmunkás bizonyítvánnyal. Nyolc általánossal, vagy annál alacsonyabb végzettséggel sajnos már nem sok lehetőséget tudunk biztosítani.

 –          Indítanak-e átképzéseket az alacsony végzettségűek számára?

 –          Úgy tudom, a munkaügyi központok folyamatosan hirdetnek különböző átképzési, továbbtanulási lehetőségeket, mi először szeretnénk betölteni az álláshelyeket a már végzett és gyakorlattal rendelkező szakemberekkel, egyelőre van elég jelentkező ehhez.

 –          Van-e kizáró ok a felvétel tekintetében?

 –          Természetesen igen, kizáró ok például a szenvedélybetegség és a büntetett előélet. A személyes találkozókon egyébként nagyon fontos feladatunk olyan személyeket keresni, akik szeretnek dolgozni, akiknek pozitív a munkához való hozzáállásuk. Így például nem számíthat felvételre az, aki már a meghallgatáson is szemmel láthatóan ittasan jelenik meg.

 –          Hogyan történik a felvehető jelöltek kiválasztása?

 –          Ha az önéletrajzban az adott pozíció kritériumainak megfelelő személyt ismerhetünk meg, akkor őt telefonon megkeressük, időpontot egyeztetünk egy személyes találkozóra. Első körben a munkatársaim és én készítünk interjút a jelentkezővel, ez a fizikai dolgozók esetében 15-20, a szellemi pozíciók esetében 30-60, a vezetői munkakörök esetében pedig akár 60-120 percet is kitevő beszélgetés. Az interjú során feltérképezzük a jelentkező kompetenciáit, megvizsgáljuk, hogy mennyire motivált, milyen szakmai tapasztalatai vannak. Listát készítünk az alkalmasnak ítélt jelöltekről, és továbbítjuk a szakmai vezetők felé elbírálásra. Abban az esetben ha a szakmai vezető alkalmasnak találja a továbbított jelöltet második körben munkatársaim hívják be őket arra az interjúra, amelyen már a szakmai vezető is jelen van. A műszaki igazgató jóváhagyása után az ügyvezető igazgatóval egyeztetünk a bérkategóriákról. Az egyeztetésnek megfelelően ajánlatot készítünk a munkavállaló felé, elkészítjük a munkaszerződést és a munkaköri leírást, és ha mindezeket a munkavállaló írásban elfogadja, akkor át kell esnie egy üzemorvosi vizsgálaton, és ki kell töltenie egy bejelentő adatlapot. Ezután kezdhet dolgozni.

 –          Milyen munkakörökre keresnek jelenleg munkavállalókat?

 –          Keresünk 14 fő gépkezelőt (novemberben majd további 10 főt), 3 fő lakatost, 2 fő gyártásközi laboránst, 1 fő operatív asszisztenst (angol nyelvtudás szükséges), 2 fő nehézgépkezelőt a bányába.

 –          Számítanak-e további jelentkezőkre Királyegyházáról?

 –          Feltétlenül számítunk, hiszen a statisztika szerint a munkanélküliség nagyságához képest nagyon kevesen jelentkeztek hozzánk munkára a helyiek közül. Bízom benne, hogy most még sokan beadják önéletrajzukat, Királyegyháza lakossága helyzeti előnyben van a messzebbről jelentkezőkkel szemben.

 –          Eddig az Önkormányzati Hivatalban gyűjtötték az önéletrajzokat. Továbbra is oda kell eljuttatni?

 –          Minden önéletrajzot megkaptunk, akár a hivatalba vitték, akár postán vagy e-mailben küldték el. A leggyorsabb módja a jelentkezésnek az, ha az allas@bmr.hu címre e-mailben, vagy a Nostra Cement Kft., 7940 Szentlőrinc, Pf. 54. címre postán adják fel. Nagyon fontos, hogy írjanak rá elérhetőséget, legjobb az a telefonszám, amin biztosan elérhetjük Önöket.