Mozdulj Királyegyháza!

Fenti címmel sport és egészségnapot tartottunk a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának szervezésében 2014. május 10-én azzal a céllal, hogy sportolásra, mozgásra, egészséges életmódra biztassuk a királyegyházai és a társtelepülésekről érkező lakosságot.

A rendezvény sokak együttműködésével jött létre: a Királyegyháza SE Fata Gábor irányításával bonyolította a Majális Kupát, melyen nyolc csapat mérte össze tudását barátságos mérkőzéseken. Szentlőrincről érkezett hozzánk erős ember bemutatót tartani a Power Gym csapata. Mészáros Dániel irányításával első ízben adott ízelítőt a munkájából a királyegyházai kick-box csapat. Nagy sikert aratott a Radányi Norbert nevével fémjelzett Bartendaz Hungary a calisthenic edzésmódszer bemutatásával. Sokan kedvet is kaptak a kipróbáláshoz, sőt a gyerekek kérték, hogy gyereknapra újra hívjuk meg őket.

 

       

 

       

 

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat tagjai játékos akadályversenyt szerveztek a gyerekeknek, melyen a királyegyházai Coop-bolt által felajánlott édességgel jutalmazták a gyerekeket. A „Mesés kemencés” programban Ivánkáné Krivitz Marianna és barátai segítettek a gyerekeknek a gabona őrlésétől kezdve a sütésig a péksütemények elkészítésében. Természetesen az eredményt a gyerekek elfogyaszthatták. A Mozdulj Királyegyháza! című sport- és egészségnap költségeit a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott nyertes pályázatból fizette a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány. A pályázat teljes elnyert összege: 1 963 436 forint volt, mely összegből a rendezvényen kívül eszközbeszerzés is történt.