Tehetségeink sikerei

Iskolánkban nagy gondot fordítunk arra, hogy megkülönböztetett figyelemmel kísérjük és gondozzuk a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket, így a tanulásban akadályozott, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási vagy magatartási zavarokkal küzdő tanítványainkat fejlesztő pedagógus is támogatja, aki akár a tanítási órán is ott ül a segítséget igénylő tanuló mellett.

De a másokhoz képest tehetségesebb, sokoldalú, nagyon okos és valamilyen téren kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóink tehetségének kibontakoztatásában is nyújtunk támogatást, őket versenyekre készítjük fel és visszük el, hogy összemérhessék magukat a környező települések legjobbjaival. Ezúttal az alsó tagozatosok olvasási, a felső tagozatosok pedig versmondó versenyen voltak, felkészítő tanáraik: Borzáné Petró Krisztina, Gyimesiné Fekete Tünde és Konyári Tímea.

Szép olvasás verseny

2014. március 25-én részt vettünk Szabadszentkirályon a Zsigmond Király Általános Iskola által meghirdetett Szép olvasás versenyen. A helyi diákok mellett Bükkösd, Bicsérd, Hetvehely és Szentlőrinc versenyzőivel mérhette össze tudását két tanulónk, Réti Melani Natália a harmadik osztályból és Nagy-Halas Nikoletta a negyedik osztályból. Mindketten nagyon szépen szerepeltek, Melani első helyezett lett a korosztályában. Büszkék vagyunk, hogy mindkét tanítványunk méltón képviselte iskolánkat.

  

József Attila versmondó verseny

Ebben az évben már a 10. alkalommal került megrendezésre a Bicsérdi Általános Iskolában a József Attila versmondó verseny. A hagyományoknak megfelelően az instrukciók, szervezési feladatok elvégzése után az összes versenyző és pedagógus együtt elszavaltuk József Attila: Mama című költeményét, majd ki-ki a saját korcsoportjában adhatta elő két választott versenyművét. A szervezők szívélyesen fogadtak bennünket, pogácsával és teával is kínálták a vendégeket, majd nagyon szép könyvjutalmakat osztottak ki a legjobbaknak. Királyegyházáról Gosztola Melinda és Vida Henrietta 5. osztályos tanulók az 5-6. osztályosok korcsoportjában indultak. Mindketten nagyon ügyesek voltak, Gosztola Melinda szereplését a korcsoportjában a 2. hellyel díjazta a zsűri. Gratulálunk!