Tegyünk az egészségünkért!

Tavasszal felötlött bennem az a gondolat, hogy Királyegyházán a fiataloknak és az idősebbeknek is szeretnék délutánonként tornát tartani, mivel a testedzés hasznos időtöltés minden korosztály számára. Feltettem a kérdést az interneten, egy közösségi oldalon, és a faluban is kérdezgettem az embereket, hogy mit szólnak az ötletemhez.

Mivel úgy vettem észre, hogy tetszene az embereknek, ha végre tudnának valahol mozogni egy kicsit, úgy láttam, hogy érdemes cselekednem ez ügyben. Ekkor ajánlottak egy termet, de én alkalmasabb helyszínnek tartottam az általános iskola tornatermét, és Palkó Ottó, az iskola igazgatója kérésemre már majdnem fél éve engedélyezte, hogy délutánonként tornázhassunk ott. A nyár folyamán a hét minden napján, ősztől, ahogy elkezdődött a tanítás az iskolában, heti kétszer, hétfőn és csütörtök délután öt órától este fél hétig lehetőségünk van arra, hogy átmozgassuk a testünket.

Eleinte kis létszámban voltunk jelen, de ahogy látták a lakosok, hogy megyünk és komolyan gondoljuk, egyre többen csatlakoztak hozzánk. Ebben a másfél órában a fiatalok és idősebbek olyan mozgásokat végeznek, amit mindkét korosztály képes megcsinálni. A tornák közt szerepelnek Schobert Norbi, Rubint Réka, Czánik Balázs testedzés programjai, és emellett a hastánc rejtelmeibe is betekintünk. Terveim közt szerepel még a közös jógázás is és az, hogy minél több embert tudjak megmozgatni és ezáltal segíteni, hogy aki akar tenni valamit az egészsége érdekében, annak legyen rá lehetősége, másrészt olyan egészséges kikapcsolódási programnak is ajánlom, ami kis idő után függőséget okoz.

 

Minden kedves érdeklődőt és mozogni vágyót várok szeretettel hétfőn és csütörtökön 17:00-től-18:30-ig!