Egy édes nap élményei

Kellemes és édes napot töltöttünk szeptember 22-én Budapesten a LAFARGE Cement Kft. támogatásának köszönhetően a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának szervezésében.

A kirándulásra 117 fő jelentkezett, de sajnos az utolsó pillanatban hárman mégsem jöttek el, ami azért szomorú, mert a jelentkezési határidő után még tízen jelezték, hogy szívesen jönnének, de így nem tudtuk nekik átadni a helyeket. Kényelmes utazás után a Hősök terén parkoló autóbuszoktól hosszú tömött sorban indultunk a Vajdahunyad várába, ahol meglátogattuk a Magyar Mezőgazdasági Múzeumot. Az állandó kiállítások mellett érdekes élményben volt részünk az Óceán kiállításon, ahol 5-6 fős csapatokat alakítva egy játékon lehetett részt venni.

 

       

 

Mivel több mint tíz csapat hibátlanul töltötte ki a játéklapokat – ami nem kis figyelmet, sőt tanulást igényelt – az egész csoportunk minden tagját jutalomban részesítették, egy-egy szelet csokoládéval és National Geographic Kids magazin egy-egy számával. Utunk innen a Budai várba vezetett, ahol az Édes Napok csokoládé- és édességfesztiválon szintén a belépőjegyek mellett szintén ajándékkal vártak minket, mindenki kapott egy limitált kiadású, finom Tibi csokoládét. Itt aztán este hétig szabad program keretében kóstolhattuk végig a fesztivál kiállítóinak termékeit, a legújabb, legkülönlegesebb termékektől kezdve, mint például a liba- vagy mangalicatöpörtyűs csokoládé, egészen a nosztalgiának teret engedő ’Zizi’ cukorkáig. Csodálatos, minden képzeletet felülmúló színű, ízű és formájú édességekkel találkozhattunk.

          

Mindemellett a fesztiválra vásárolt belépőjegyekkel megnézhettük a Budapesti Történeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításait is, melyekre – most is tapasztaltam – újra és újra érdemes visszatérni. A sok édesség és tömény élmény után mindenkinek jól esett az egyszerű vacsora, melyet egyérdekes helyen, Törökbálinton a Lovagkirály étteremben fogyasztottunk el.

Köszönöm minden kirándulónak, hogy ekkora létszámmal is sikerült együtt maradnunk, hogy mindenki türelmesen várt a karszalagra a fesztivál bejáratánál, hogy minden felmerülő problémát meg tudtunk, meg tudtak beszélni egymás között, így mindannyian kellemes élményekkel érkezhettünk haza. Meglepő volt számomra, hogy nem egy felnőtt elárulta, életében először járt Budapesten, vagy a Budai várban. Ez az információ arra késztet, hogy többször is tervezzünk, szervezzünk Budapestre utakat. Fővárosunk gyönyörű lehetőségeket rejteget még számunkra, hiszen ezúttal a Budai várnak is csak kis szeletét jártuk be, és még mennyi csodálatos történelmi emlék, építészeti csoda, világörökségi helyszín és rengeteg más érdekesség található Budapesten. Ha lesz rá igény, visszatérünk!