Megtelt a templom

Király József plébános kilenc hónapja látja el feladatait Királyegyházán, de elmondása szerint most először tapasztalta meg itt, milyen nagy öröm az, amikor megtelik a templom emberekkel. A december 15-ei Adventi Hangverseny után a plébános elmondta, nagyon jó, hogy az Isten házában tartottuk az ünnepséget, hiszen az egész műsorral éppen ?t, községünk védelmezőjét, Krisztus Királyt ünnepeltük.

Megköszönte minden szereplő és segítő tevékenységét, a nyugdíjasok, a „még nem nyugdíjasok”, a gyerekek és a pedagógusok munkáját, majd felhívta a figyelmet arra, hogy fogadjuk is meg a műsorban elhangzottakat. Így például a gyerekek énekéből vett sorral, gondolkodjunk el azon, hogy éljünk, mit tegyünk, hogy karácsony ünnepén boldogok lehessünk.

   

   

   

A legfontosabb talán az, hogy adjunk időt magunknak és egymásnak, szánjunk időt az ünnepre, hogy a maga teljességében megélhessük azt. Rohanó világunkban gyakran csak elmegyünk egymás mellett, de most álljunk meg, szakítsunk időt és figyeljünk egymásra. Ezzel tegyük a karácsonyt különbözővé a hétköznapoktól, és ezzel tegyük valódi Ünneppé.

További részletek a Galériában.