Falunap – 2010

             

Soha ennyien nem vettünk még részt a falunapi készülődésben, mint az idei 2010-es rendezvény esetében. Egészségügyi méréseket végeztek, és tanácsokat adtak a helyi egészségügyi szakemberek az egyik óvónővel karöltve. A Hagyományos Majális Kupa megszervezésében a Királyegyháza SE elnöke működött közre, a fogathajtó versenyt idén is Ormódi Melinda és Mihálovics Gábor koordinálta. Varga Sándor ötlete alapján idén először favágó versenyt is hirdettünk. Ismét segítségünkre voltak a Szentlőrinci Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói, akik játszóházzal és arcfestéssel szórakoztatták a gyerekeket, és idén is megrendezte a KEFE a hagyományos családi vetélkedőt.

A Nyugdíjas Klub tagjai nemcsak az énekkarban, de a lángos sütésben is jeleskedtek. Az óvónők és az óvodai dolgozók az óvodás gyerekek szüleivel együtt két színdarabot adtak elő a délelőtt folyamán. Hollósi Jánosné irányításával csodálatos kiállítás született a különböző korok tányérjaiból és bögréiből, valamint „saját kezünk munkáiból”, kézimunkákból, barkácsolt tárgyakból, melyek ékes bizonyítékai voltak annak, mennyi tehetséges gyerek, nő és férfi él (és mennyi lehetőséget rejt magában) településünkön. A Királyegyházi Iskola és Óvoda összes dolgozója (minden pedagógus, dajka, konyhai és technikai dolgozó) részt vett a falunapi munkálatokban. Nekik köszönhetjük a technikai hátterek biztosítását, a vetítéseket, de aktívan közreműködtek a kiállítások megrendezésében is. Szintén a pedagógusok szerveztek a gyerekeknek aszfaltrajzversenyt és sorversenyeket.

   

        

A falunapi színpadon idén először szerepeltek óvodásaink, és hagyományosnak mondhatóan léptek fel a társastáncosaink. Kiss Veronika, volt tanítványunk versmondással járult hozzá a műsorok színesebbé tételéhez, az énekkar bátor próbálkozása a pop műfaj irányába osztatlan sikert aratott. Néptáncosaink az immár megszokottnak mondható, magas színvonalú produkcióval örvendeztették meg a közönséget.  A falunapot napközben a Királyegyházai Polgárőr Egyesület, az esti órákban pedig a Geri Security biztosította.

 

       

 

Varga József (DODÓ) támogatásának köszönhetjük, hogy az ebédhez sörzenét szolgáltathattunk, Bakk Lívia (Király Kocsma) támogatása pedig a nagysikerű country táncosok előadását tette lehetővé. A falunap során felhalmozódott félelmetes mennyiségű szemetet az Önkormányzat alkalmazásában foglalkoztatott közhasznú és az iskolai technikai dolgozók tűntették el, hogy hétfőn ismét a tanítás színtere lehessen az iskola és az udvara.

E cikk megírásakor eredetileg azt terveztem, hogy felsorolom mindazok nevét, akik tevőlegesen, ötleteikkel, vagy adományaikkal hozzájárultak a falunap megvalósításához, de amikor kezdtem összegyűjteni a névsort, és már több mint kétszáz névnél tartottam, be kellett látnom, hogy helyszűke miatt nem kivitelezhető az ötletem. Ezért kedves Olvasóink, a rendezvény szervezőjeként ezúton köszönöm mindenkinek, aki egy jó szóval, egy jó ötlettel, több vagy kevesebb idő és energia ráfordításával elősegítették Királyegyháza legnagyobb közösségi rendezvényének, a falunapnak a létrejöttét!

 

       

 

Köszönöm a Nostra Cement Kft. vezetőinek és Királyegyháza Önkormányzat Képviselőtestületének, hogy adományaikkal támogatták a rendezvényt!

További részletek a Galériában!