Gyermeknap 2019

A sok rossz idő után még a nap is kisütött a május 31-én tartott gyermeknapi rendezvényünk örömére, ahol a szülők, a helyi civil szervezetek tagjai, a volt tanítványaink és az iskola pedagógusai mind-mind azon dolgoztak, hogy tartalmasan és vidáman szórakozzanak a Királyegyházai Általános Iskola tanulói.

Köszönjük az óvodapedagógusoknak, hogy ők is csatlakoztak hozzánk az óvodás gyerekekkel együtt! A napot Szentgyörgyvári Balázs, azaz ZumBazsi indította ébresztőként egy alapos átmozgatással, majd a Szigetvári Birkózó Egyesületben sportoló tanítványaink tartottak bemutató edzést Bagó Norbert irányításával az iskola udvarán. Ezután indult a szokásos gyermeknapi akadályverseny, mely minden évben tartogat valami kis újdonságot, érdekességet, és amelyben hagyományosan minden csapat nyertesként végez, élményekkel és új tapasztalatokkal gazdagodva.

       

Ez alkalommal is több helyi civil szervezet fogott össze az iskolai diákönkormányzattal, a szülői közösséggel és a nevelőtestülettel a gyermekek örömére. A Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai nagy sikert arattak a tűzoltóautóval, amit alaposan megvizsgáltak a gyerekek. Nem is lenne már igazi a gyermeknap a Nyugdíjas Klub tagjai által sütött sok-sok finom palacsinta nélkül, amit mindig nagyon várnak a gyerekek. Az iskolarendőrünk nemcsak kedves ajándékokat hozott, de a gyerekek kíváncsiságát is igyekezett kielégíteni azzal, hogy kitárta előttük a rendőrautó ajtaját.

   

A kötélpálya, a biciklis és a többi akadály leküzdése során bebizonyíthatták a gyerekek ügyességüket és együttműködési képességeiket is. A programokon kívül az iskolai szülői közösség és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma minden gyermeket megajándékozott egy jégkrémmel, egy labdával és még egy kis egészséges édességgel is.