A polgármestert köszöntötték

2018-ban a karácsony előtti utolsó munkanap estéjére szervezte a Királyegyházai Közös Önkormányzati Hivatal az évzáró összejövetelét, melyre meghívást kapott mind a nyolc – a jegyzőség hivatalához tartozó – település képviselő testülete és polgármestere: Gerde, Gyöngyfa, Királyegyháza, Pécsbagota, Sumony, Szentdénes, Szabadszentkirály, Velény.

Szépen megterített asztalokkal és kedves köszöntéssel fogadtak minket a Hivatal dolgozói. Beák Laura jegyző asszony személyre szólóan méltatta minden hivatali dolgozó éves tevékenységét, megköszönte külön a szabadszentkirályi és a királyegyházai iroda dolgozóinak a munkáját. Elmondta, hogy sajnos, a hivatal is munkaerő hiánnyal küzd, így nagyon nehéz a nyolc település minden hivatalos gondját megoldani, összehangolni. Palkó Ottó alpolgármester megköszönte jegyző asszonynak a kitartását, munkabírását, a települések feladatainak koordinálását és a hivatal gördülékeny vezetését.

               

Az est során a Királyegyházai Hivatal dolgozói jegyző asszony vezetésével meglepetés ünnepség keretében köszöntötték Grím Ferencet abból az alkalomból, hogy éppen húsz esztendeje választotta őt a település lakossága első ízben polgármesterré. Mivel 1998 óta minden önkormányzati választáson ő kapta a legtöbb szavazatot, immár két évtizede áll Királyegyháza Képviselőtestületének élén. Polgármester úr meghatódva köszönte meg a kedves meglepetést, az ünnepséget, és a húsz esztendőt jelképező hatalmas tortából minden jelenlévőt vendégül látott.

A finom vacsora és a torta elfogyasztása után kellemes zeneszó mellett társaloghattunk és táncolhattunk, ki-ki kedve szerint. Ritka jó alkalom volt, hogy a különböző településről érkezett testületek tagjai és a hivatali dolgozók nem munkaügyi, nem feladatok miatti, hanem baráti beszélgetéseket folytathattunk.