Egy évesek lettünk!

2009. novemeber 10-én találkoztunk először, akkor alakítottuk meg a Királyegyházai Nyugdíjas Klubot. Elhatároztuk, hogy minden keddi napon összejövünk, hogy találkozzunk, beszélgessünk. A következő héten felkérésünkre dr. Valkai István háziorvos hozott információkat az éppen aktuális influenzás megbetegedés megelőzéséről.

November 27-én Kajtár Edvárd plébános tartott előadást nálunk. Decemberben a Közalapítvány Kuratóriumának felkérésére szívesen vettünk részt a karácsonyváró templomi ünnepség előkészítésében, pogácsát és édes süteményeket készítettünk, de részt vettünk az ünnepi műsorban is. Ez alkalommal vehettük át a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány elnökétől, Konyári Tímeától a karácsonyi ajándékcsomagot. 2010. január első hetében hangulatos pótszilvesztert tartottunk, a következő héten a Piroska napot ünnepeltük. Februárban a Julianna, márciusban a József és az Irén napot, valamint a nőnapot is megtartottuk. Áprilisban kivettük a részünket a falunapi készülődésből. Segítettünk a kiállítási tárgyak összegyűjtésében, rendszeresen jártunk az énekkari próbákra. Május 1-jén, a Falunapon délelőtt lángost sütöttünk, délután pedig hatalmas sikert arattunk az énekkari fellépéssel, Az árvíz idején sokan segítettek közülünk a védekezésben. 22-én a Szigetvári Fürdőfesztiválon szerepeltünk az énekkarral. Júniusban a Cserdi szőlőhegyen tartottuk az Antal napot, júliusban pedig Siklósra kirándultunk, Máriagyűdön meghallgattuk a szentmisét, aztán hajóztunk a Dráván, végül finom ebédet kaptunk, és hangulatos borkóstoláson vehettünk részt. Köszönjük a szervezést Konyári Tímeának! Augusztusban Ilona, szeptemberben Mária és Rózsa napot tartottunk. Októberben Zengővárkonyba kirándultunk, Dr. Kajtár Edvárd plébános Püspökszentlászlóra vitt minket, ahol szentmisét hallgathattunk, és megcsodálhattuk a tájat, a pécsváradi vacsorát (és meglepetés zenekart) pedig dr. Balázs János szervezte számunkra. Az iszapkatasztrófa által sújtott Kolontárnak adományokat gyűjtöttünk, és személyesen adtuk át. Jóban, rosszban együtt voltunk!

Mindezt azonban nem tudtuk volna elérni, ha nem támogat bennünket Grím Ferenc, polgármester valamint a Közalapítvány Kuratóriuma, személy szerint Konyári Tímea és Fata Gáborné. ?k mindenben mellettünk voltak, köszönet érte!