Megszépült az óvodánk

Kedves Olvasók, kedves Szülők, kedves Óvodások! Nagy örömmel írom le, hogy óvodánk felújítva várja az óvodába járó gyermekeket, szüleiket és az óvodánkba betérőket.

Ezúton szeretném megköszönni mindazt a megértést, együttműködést, türelmet, amit a szülők, a gyerekek és nem utolsó sorban a dolgozók tanúsítottak a felújítások alatt. Nehéz időszakon vagyunk túl, de megérte, mert jelentős korszerűsítés történt a felújítás egy hónapja alatt. Kétségtelen, hogy a fenntartók az óvodába járók és az óvodában dolgozók régi vágya teljesült a megvalósult beruházással. Ahogy belépünk a teraszra, már látható az átfestett vidám színű falfelület és a tűzálló festékkel kezelt faszerkezet. Az óvoda előterében a felnőtt kiszolgáló helyiségben a kőburkolat cseréje történt meg. Kívülről is jól észrevehető a külső homlokzati nyílászárók cseréje, amely nemcsak esztétikailag, de energiatakarékosság szempontjából is elengedhetetlenül fontos volt. Az óvoda teljes villamos hálózata az Európai Unió szabályainak megfelelően korszerűsödött, ami azért is lényeges, mert életünkhöz egyre több elektronikus berendezés tartozik. Új világítótestek világítják meg a helyiségeket a szabványnak megfelelően. Nagy megelégedésünkre teljesen átalakult, esztétikus mosdó segíti mindennapjainkat, melyben új csempe, mosdókagylók, folyékony szappanadagolók segítik a gyerekeket a kézmosásban. Tusoló került kialakításra, és új kis WC-csészék kerültek a régiek helyére. Mindkét csoportszobában és az öltözőben is magas kopásállóságú laminált parkettát helyeztek el, melyek hosszú távon nyújtanak hangulatos, természetközelinek tűnő környezetet, ami nem utolsó sorban egészségügyi okokból is megfelelő, hiszen az allergiát okozó poratkák nem tudnak megülni benne. A falfelületek szép simák lettek az óvoda minden részén. A felújítást a 8/2009. (II. 26) Ö. M. rendelet alapján „Bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton nyert összegből sikerült megvalósítani.

Hátra van még, hogy a bútorok, a berendezési tárgyak, az eszközök, a játékok helyükre kerüljenek, de örömünkre szolgál, hogy szeptember 1-jétől birtokba vehetjük újra óvodánkat, a Manó és a Katica csoportot.