Pályaorientációs nap 2017

A Királyegyházai Általános Iskola nyolcadik osztályosai komoly döntés előtt állnak, hiszen el kell dönteniük,  hogy milyen  szakmán vagy szakterületen szeretnének továbbtanulni, milyen szakmával szeretnének egész életükben foglalkozni.

 

De már a hetedikeseknek is megfordul a fejükben, hogy mik szeretnének lenni, ha felnőttek lesznek. 2017. november 8-án  kaptunk egy kis segítséget szakemberektől, hogy a nehéznek ígérkező döntést meg tudjuk hozni. A pályaorientációs napon a meghívott előadók tanácsokat, információkat adtak nekünk, hogy melyik középiskolát kinek és miért érdemes választania.

 

A Pécsi Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban  csúcstechnológiájú gépekkel felszerelt termek és műhelyek várják az érdeklődő tanulókat, ahol megismerhetik a CNC technika, forgácsolás, hegesztés fortélyait. Nem csoda, hogy a fiúkat nagyon érdekelte a téma!

 

A Mohácsi Radnóti Szakközépiskolából is eljöttek hozzánk. Magyarországon itt van a legkorszerűbb vágóhíd és ebben az iskolában a hentes szakmát is lehet tanulni. Említették, hogy szakács és vendéglátóipari, rendészeti,informatikai  és egészségügyi hívatást is lehet ebben az intézményben választani. A kollégium is nagyon jó, mellesleg gyalog az iskolától csak öt percre van.

 

Az Épfu-Okító Kft.-től és az 500. számú Angster József Szakgimnázium és Szakközépiskolából is jöttek szakemberek, akik elmondták, hogy náluk autószerelő és karosszérialakatos szakmában is lehet végzettséget szerezni, valamint a hegesztő szakma is népszerű. Tájékoztattak minket,hogy Szakközépiskolában 3+2 év a képzés ideje a gépi forgácsoló, ipari gépész, hegesztő, villanyszerelő, karosszérialakatos és női szabó ágazatokban, a szakgimnáziumi közlekedésgépész szakon pedig 4+1 év.

 

A PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumból érkezett előadó tájékoztatott minket, hogy náluk közgazdasági, informatikát és ügyviteli ágazatokban is folyik képzés 4+1 év időtartamban.

 

Nekem nagyon tetszett ez a pályaorientációs nap, mert sokkal tájékozottabb lettem, hogy milyen ágazatban tanulhatnék tovább, a szakembereknek köszönhetően már tudom, hogy milyen szakma érdekel.