Osztálykirándulások 2018

A Királyegyházai Általános Iskola tanulói és nevelőtestülete nevében köszönöm a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, hogy 2018-ban is jelentős összeggel támogatta az osztálykirándulások költségeit, így nem volt anyagi akadálya annak, hogy érdekes, tartalmas programokat szervezzünk a gyerekeknek. A tanulmányi- és osztálykirándulásokat szokás szerint a tanév utolsó hetében valósítottuk meg osztályonként más-más helyszíneken.

Az első és második osztály bérelt autóbusszal utazott a Katica Tanyára, ahol egy fárasztó, ám élményekkel teli napot töltött, melynek elsődleges célja az önfeledt játék volt.

A harmadik és negyedik osztály szintén közös kiránduláson vett részt, ők ellátogattak Pécsre a Tudásközpontba, a Planetáriumban megnézték az ?rhajónk a Föld című előadást, majd sétáltak egyet a Zsolnay Negyedben.

Az ötödik osztály a kirándulás napjának délelőttjén a Siklósi Várban apródképzésben részesült, aminek során az idegenvezető segítségével nemcsak a vár történetével ismerkedhettek meg, de magukra ölthették a páncélokat és gyakorlati ízelítőt vehettek a vívás tudományából. A belvárosi étteremben nagyon kulturáltan elfogyasztott finom ebéd után a vadászati kiállításon hazai és afrikai vadon élő állatokat láthattak, valamint érdekes vadásztörténeteket hallhattak. A délután gondtalan fürdéssel telt a Siklósi Termálfürdőben, ahol a csúszda és a sodrófolyosó mellett a jégkrémnek is nagyon örültek.

       

   

A hatodik és hetedik osztályosok egy napot strandolással töltöttek Barcson, a másik napon pedig Pécsre mentek, a hatodikosok az IQ Bázis szabaduló szobáiban, majd az Apolló Moziban, a hetedikesek pedig a Cinema Cityben töltöttek izgalmas perceket.

A nyolcadik osztályosok a tanítási év utolsó hetének hétfőjét Budapesten töltötték, ahol megtekintették a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítását, amely igen tartalmas, mintegy két és fél órás program volt. A kirándulás folytatásaként egy kis plázázás, majd finom ebéd következett, aztán egy hosszú városnéző sétával zártuk a napot. Kedden Pécsre látogattunk egy mindannyiunk számára újdonságot jelentő helyszínre: a Paraparkba. Itt két csoportban kellett a nagyon izgalmas szabadulószobákból egy óra alatt kijutni, ami nem volt egyszerű, hiszen elég bonyolult logikai fejtörőket kellett közben megoldani.