Kirándulók figyelmébe!

Több mint száz fő jelentkezett a szeptember 3-ára meghirdetett kirándulásra, melynek úticélja a Dunakanyar, Visegrád, Esztergom és Szentendre. A jelentkezők által befizetett hozzájárulásokból és a Közalapítvány Kuratóriuma által erre a célra elkülönített összegből fedezzük az utazást és annak járulékos költségeit – mint például parkolási díj, stb. – valamint Visegrádon a Fellegvár és Szentendrén a Skanzen belépő díját.

 

Aki szeretné megtekinteni Visegrádon a Királyi Palotát, illetve Esztergomban a Bazilikát – személy szerint mindkettőt javaslom –, saját költségére teheti meg, a kirándulás programjában az időt biztosítjuk ezekre a programokra. A Visegrádi Királyi Palotába a belépő 1100 Ft/fő, kedvezménnyel 550 Ft/fő. Az Esztergomi Bazilikába a kombinált jegy ára 1200 Ft/fő, kedvezménnyel 800 Ft/fő. Kedvezményes jegyvásárlásra jogosult a Királyi Palotában az, aki 6-26, illetve 62-70 év között van, valamint ha egy családban legalább két gyermeket visznek, akkor mindkét szülő. A Bazilikában csak nyugdíjas- és diákigazolvánnyal lehet igénybe venni a kedvezményt. Mindkét helyen ingyenes a belépő 6 év alatti és 70 év fölötti látogatók számára.

Az autóbuszok 2011. szeptember 3-án reggel 5.00 órakor indulnak Királyegyházáról, természetesen a buszok a faluban minden megállóban megállnak. Várható hazaérkezés: este 22.00 órakor. A nagyon nagy létszámra való tekintettel közös étkezést nem tudunk biztosítani, ezért azt mindenkinek önállóan kell megoldani. A Szentendrei Skanzenben Szüreti Sokadalom című fesztiválra megyünk, ahol lesz mód frissen készült ételek vásárlására. Bármilyen kérdésük, problémájuk merül fel a kirándulással kapcsolatosan, szívesen állok rendelkezésükre a 06/30-952-29-87-es telefonszámon, illetve hétköznap az általános iskolában személyesen.