Továbbra is népszerű a cementgyár

A Királyegyházai Cementgyár iránt továbbra is nagy az érdeklődés, iskolás csoportok és külföldi szakemberek is szívesen ismerkednek a cementgyártás folyamataival.

 

Amióta megkezdődött a vakáció, több iskolás csoport is járt már a cementgyárban, mert a nyári napköziket szervező pedagógusok különböző oktatási, nevelési, ismeretterjesztési célú lehetőségeket fedeztek fel a gyárlátogatásokban. A szentlőrinci iskolások elsősorban a cementgyár környezetvédelmi céljaival és az alternatív hulladékhasznosítási tevékenységükkel (Geocycle) ismerkedhettek meg az iskola által szervezett környezetvédelmi tábor keretében.

 

A kozármislenyi iskola táborában résztvevő diákok számára a digitális megoldások, a jövő technológiájának megismerése vált központi témává. A gyerekek kedvence természetesen Walter lett, a laborban "dolgozó" mintavevő gép, aki különösen nagy szerepet kapott, mint a robottechnológia alkalmazása a cementgyártás során. 2018 júniusában külföldi szakemberek is nagy érdeklődést mutattak mind a Királyegyházi Cementgyár, mind a Bükkösdi Kőbánya iránt. A K?KA Kft. szervezésében Csehországból, Ausztriából, Németországból és Szlovákiából érkeztek hozzánk, akik megismerhették a kitermelés és a cementgyártás folyamatait, valamint az ezekhez alkalmazott modern technológiát.

 

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. osztrák kollégáinak partnerei egy dél-magyarországi túra keretében látogattak el a Királyegyházai Cementgyár modern, ingatlanfejlesztési nívódíjjal is jutalmazott létesítményében, ahol érdeklődéssel nézték végig a magyar technológiai megoldásokat.