Vendéglátásból jeles

2018. április 28-30. között a szlovákiai Somorja város Tejfalu városrészének küldöttsége vendégeskedett nálunk. Meghívásukat a Királyegyháza SE kezdeményezte, viszonzásul a tavaly októberi focikupán való részvételre való tejfalusi felkérést.

A 24 fős küldöttségben a Bikák öregfiú focicsapata mellett képviseltette magát az ottani vöröskereszt, a CSEMADOK, a felvidéki magyarság legnagyobb taglétszámú kulturális szervezete, az önkéntes tűzoltó egyesület és a helyi magyar óvoda. Vezetőjük Nagy József Tejfalu városrész elöljárója volt.

A képviselőtestület az alkalmat kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére is kihasználta. Beszélgetésünk során megismerkedtünk Tejfalu múltjával, beszéltek nekünk a jelenlegi helyzetükről, lehetőségeikről, törekvéseikről. A tárgyalás során sok jó ötlettel lettünk gazdagabbak. Mi büszkén mutattuk meg községünk iskoláját, óvodáját, kultúrházát, gyógyszertárát, orvosi rendelőjét és polgármesteri hivatalát. Elismerően nyilatkoztak ezekről vendégeink. A tárgyalás során a helyi civil közösségek működéséről, működtetéséről is szó esett. Nagyon pozitív véleményt fogalmaztak meg arról a tényről, hogy településünk lélekszámához képest sok aktív szervezettel rendelkezünk. Találtunk több kapcsolódási pontot is, melyet a későbbiekben ki lehetne használni a focicsapathoz hasonlóan. Ennek elősegítésére a Majális Kupát követő vacsorára a Királyegyházán működő szervezetek vezetői, képviselői is meghívást kaptak. Jókedv, baráti hangulat és beszélgetés jellemezte az estét.

Elutazásuk előtti estén köszönetüket fejezték ki Grím Ferenc Polgármester Úrnak a példaértékű vendéglátásért, törődésért, szervezésért. Természetesen Királyegyháza focicsapatát ismét meghívták az októberi kupára.

A szervezők nevében szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, munkáját, aki hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához!