Munkavédelmi beruházás

A Királyegyházai Cementgyár indulása óta kiemelt figyelmet fordít az egészség- és munkavédelemre. 2016. június végén fejeződött be az a munkavédelmi beruházás, amelynek eredményeképpen a klinker tárolására alkalmas klinkersiló teteje már lifttel is megközelíthető.

A nyáron megvalósított munkavédelmi beruházás során a hőcserélő torony déli oldalán gumik emelésére használt lift került átalakításra. Új helyett kapott a gyártástechnológiában a klinkersiló mellett, amelynek eredményeképpen a 40 méteres magasságban elhelyezkedő platform már nemcsak lépcsőn, hanem liften is megközelíthető.

A beruházás 2016. április 25-én vette kezdetét. Első lépésben a klinkersiló tőszomszédságában egy ’S’ alakú feljáró került kiépítésre. Ez a megoldás biztosította, hogy munkagépekkel, akár esős időben is biztonságosan megközelíthető legyen a terület. Ez után következett a lift átépítése és átalakítása. Ahhoz, hogy az emelő eszköz a célként kitűzött 40 méteres magasságot elérje kiegészítő elemek beépítésére volt szükség. A több millió forintos beruházás, mely az átalakítást, átépítést és platformbővítést tartalmazta 2016. június végén fejeződött be.

Az újonnan telepített rendszer így már nem csak teherfelvonóként, hanem személy-, és teherfelvonó üzemben is funkcionál. Hivatalos üzembe helyezése megtörtént, a kezelő személyzet bővítése folyamatban van. Azok a munkavállalók, akik jelenleg a liftet kezelik augusztusban képzésen vettek részt, ahol a munkavédelmi szempontok kiemelt szerepet kaptak.