Közeledik a tanév vége

A tanév vége felé egyre sűrűsödő programokról számolhatunk be a Királyegyházai Általános Iskolában. Az intézményünkben folyó európai uniós pályázati projekteknek köszönhetően tanulóinkat egyre nagyobb mértékben tudjuk részesíteni az élmény alapú oktatásban.

 

Királyegyháza és Sumony Községek pályázatából valósítunk meg a heti rendszerességű úszást, lovaglást, néptáncot, digitális fotóklubot, felzárkóztató kiscsoportos tevékenységet, havonta tematikus kézműves foglalkozásokat szervezünk. Az elmúlt hetekben témahét és témanapok keretében valósultak meg a környezetvédelemre nevelés céljából tervezett programjaink. A felső tagozatos gyermekeinket négynapos erdei iskolába vittük Orfűre, és a Közalapítvány támogatásának köszönhetően minden osztály tehetett színházlátogatást.

 

A tanév rendjéről szóló EMMI rendeletnek megfelelően 2018. június 15-én lesz az utolsó tanítási nap, de utána is lesznek még közös programjaink. Az utolsó tanítási héten minden osztály tanulmányi kirándulást tesz, melynek költségeihez szintén hozzájárul a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma. Az utolsó tanítási nap utáni napon, június 16-án reggel 9 órakor tartjuk a tanévzáró és ballagási ünnepséget.

 

A következő héten egy pályázati forrásból 54 tanulónkat tudjuk nyári napközis táborba vinni Zsályaligetre 2018. június 18-tól 23-ig, majd a következő héten egy másik pályázati forrásból az iskolában tartunk nyári napközit 20 tanuló számára.

 

Sajnálatos, hogy az idei nyárra Balatonmáriára tervezett nyaralást nem tudjuk megvalósítani, mert a tábor épületének felújítása még nem fejeződött be.