Barátságos akcióban a rendőrség

Varga Zsolt rendőr őrnagy, a Szentlőrinci Rendőrős parancsnoka fontosnak tartja, hogy a rendőrség minél közelebbi kapcsolatot építsen ki a helyi társadalommal, különösen kiemelt figyelmet fordítva a fiatalokra, gyermekekre.

Az őrnagy prevenciós céllal szervezett rendőrségi bemutatókat a Szentlőrinci Általános Iskola tagintézményeiben, így a Királyegyházai Általános Iskolában is, ahová 2017. október 16-án 10.00 órakor érkeztek meg egy különleges, bemutatókra kialakított rendőrségi autóval.

 

A parancsnokot elkísérte Stefák Balázs körzeti megbízott – aki iskolarendőrként egyébként is gyakran ellátogat hozzánk -, valamint a szentlőrinci polgárőrség vezetőjén kívül a Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül is hárman.

 

       

 

 

Az iskolás gyerekek örömmel és nagy érdeklődéssel várták és fogadták a bemutatót, melyre a még kellemes időjárásnak köszönhetően az iskola udvarán kerülhetett sor. A vendégek bemutatása után a tanulók számot adhattak arról, mennyi ismerettel rendelkeznek a segélyhívásról és a balesetmegelőzésről. A vendégek ezután kiegészítették a gyerekek által előadott ismereteket, és arra tanítottak és biztattak mindenkit, hogy a közlekedési szabályok betartása mellett mindig igyekezzenek megelőzni a baleseteket, de ha mégis baj történne, akkor a lehető legügyesebben nyújtsanak és kérjenek segítséget. A bemutató során hangsúlyozták a kerékpáros közlekedés szabályait, a láthatósági mellény viselésének fontosságát és a kerékpár megfelelő felszereltségét is. Varga Zsolt őrnagy számos kedves és hasznos ajándékkal is kedveskedett a gyerekeknek, ezzel is megerősítve, hogy a rendőrség célja a hatékony együttműködés és a baráti, jó kapcsolat kialakítása. Az előadás után a gyerekek birtokba vehették a rendőrautót, és mindent közelről megtekinthettek.