Gyermeknapi meglepetés

A gyermeknap alkalmából a Királyegyházai Óvoda kirándulást szervezett Pécsre a nemrégiben megújult Állatkertbe, ahol zoo-pedagógus várta a gyerekeket. Felkísért bennünket egy különterembe, ahol interaktív előadást tartott a „nem szeretem állatok”-ról.

Több olyan érdekes élőlényt mutatott be, amelytől az átlagember irtózik, mint például az afrikai óriás ezerlábút, madagaszkári bütykös csótányt, afrikai óriás csigát, vörös gabonasiklót… Gyermekeink többsége nagy érdeklődéssel hallgatta az új információkat, az érdekességeket: hogy melyik állatnak milyen a testfelépítése, mik a jellemző vonásai, hol él, mivel táplálkozik, milyen érzést vált ki az emberből, ha hozzáér. Sokan bátrak voltak, és megsimogatták a bogarak kitinpáncélját, a hüllők bőrét. Ismerkedhettek különböző hüllők tojásaival, és a levedlett bőrüket és szemügyre vehették, megérinthették.

   

Látványos volt még a madárpók levedlett bőre is. A bemutató teremben nem csak „nem szeretem álltatok” tartózkodtak, hanem aranyos kis kedvencek is (különböző fajtájú és színű tengeri malacok, nyúl, teknős, leguán), akiket szabadon szemügyre vehettek a megtartott tevékenység után. Majd útnak indultunk az állatkerti sétára, ahol számos vadon élő állat várta a gyerekeket. Láttunk lámákat, zebrákat, bölényeket, medvét, gyűrűsfarkú makit, borzot, ormányos medvét, mosómedve családot, barátságos és népes, a gyerekek számára nagyon cuki préri kutya családot és még sorolhatnám. Volt olyan állat, aki épp délutáni sziesztáját töltötte. Ellátogattunk a csimpánzházhoz, később a mókus makik ugribugri játékában gyönyörködtünk, majd megfigyelhettük, hogyan és mit ebédelnek az oroszlánok. Felkerestük a páradús krokodilházat is. Láttuk a borjúfókát és számos csodaszép madarat. Mikor elfáradtunk az élményekkel teli sétánkon, az állatkerti játszótéren megpihentünk.

   

A jól sikerült kirándulás a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával valósult meg.