Színházi beszámoló

A gyermekek a Mi történt ma az iskolában? kérdésre sokszor azt a feleletet adják: Semmi különös!, esetleg a Minden rendben volt! válasszal akarnak mihamarabb véget vetni a beszélgetésnek. Ebben a cikkünkben elsősorban azokhoz a Szülőkhöz szólunk, akik csemetéjüktől nem kaptak megfelelően árnyalt képet a színházlátogatás napjáról.

Mivel Önök nem élhették át gyermekükkel együtt ezt az eseményt, szeretnénk érzékeltetni, hogy milyen varázslatos élmény részesei voltak a tanulóink. A hétköznapok megszokott menetét 2016. november 9-én megszakítottuk, és a délután, illetve az este folyamán ellátogattunk a Pécsi Nemzeti Színházba. A 3-4. osztály a Dzsungel könyve című musicalt, az 1-2. osztály pedig a Kamaraszínházban, egy különleges, egyszemélyes előadásban A Sötétben Látó Tündér mesebeszédet tekintette meg.

 

 

 

Életünk során sok első alkalom van, az elsőket pedig mindig izgalom kíséri. Tanulóink közül mindenki most volt először a PNSZ falai között, természetesen végig velük volt az a bizonyos izgalom is. A belépés pillanatában lenyűgözte őket a pompa, a fény, amit az ottlétünk alatt végig érzékelni lehetett rajtuk. Ámulattal nézték a hosszú, vörös szőnyeget, a finoman kidolgozott dombormű-díszítéseket, a nézőtér kupolás, tág terét. Ezek a hatások kellően megalapozták az előadás befogadásának sikerességét. Az első pillanattól kezdve beszippantotta a történet a gyermekeket. Megszűnt körülöttük minden, csak a színpadot látták. Az arcuk és testtartásuk a szereplők érzelmeit, mozdulatait tükrözték vissza. Még a tapsolásuk is tele volt örömmel és lelkesedéssel.

 

Mindezeken felül a 100. előadásnak köszönhetően olyan szerencse érte a Dzsungel könyve nézőit, hogy a musical végeztével, a rendező konferálásával újból meghallgathattuk a legnépszerűbb zenés-táncos részeket. A késői időpont ellenére fáradhatatlan szereplői voltak tanulóink az ünneplésnek, mely az aláhulló arany konfetti csíkokkal, a 100-ast formázó tűzijátékkal megkoronázta a nap végét. A színházlátogatás sikerének egyértelmű bizonyítéka a gyermekek azon kérése, hogy szeretnék újból megtekinteni az előadást.