Farsangoltak a hittanosok

Az általános iskolások közül a legnagyobb hittanosok a bérmálkozásra készülés céljából péntek esténként plusz hittanórára járnak a szépen felújított plébániára. 2016. február 5-én azonban nem tanulni, hanem a farsang idejének alkalmából szórakozni, közös vidám élményeket megélni jöttek össze a fiatalok.

Kajtár Bertold hittanár mesélt a farsangi szokásokról és a nagyböjt helyéről, szerepéről a keresztény emberek életében. A rövid szellemi táplálék után előkerültek az üdítőitalok és a nassolnivalók, de a kötetlen zenés bulizás előtt még játékos feladatokkal vetélkedtek a gyerekek. Két csapatba tömörültek, majd tanári irányítás mellett először késsel-villával kellett naranccsal, majd bekötött szemmel egy-egy kiskanál segítségével tejszínhabbal megetetniük párokban egymást.

   

Az eredményen mindannyian jókat derültek, így a verseny másodlagossá lett a vicces szórakozás mögött. Az eredményhirdetés után pedig természetesen együtt lazított a két csapat minden tagja, bekapcsolhatták a kedvenc zenéiket, és később a társaságot megtisztelte jelenlétével Király József plébános úr is.