Romanap Királyegyházán

2012. szeptember 1-jén, szombaton tartotta meg a Királyegyházai Roma Nemzetiségi Önkormányzat első Romanapját, amit nagy lelkesedéssel várt minden kedves érdeklődő és szervező.

A felkészülés során az önkéntesek is segédkeztek a díszítésben, a pakolásban, a főzésben és minden más elfoglaltságban, amiben tudtak. A gyerekek kíváncsian figyelték, hogy készül a punya (cigánykenyér), és élvezték, hogy segíthettek a tésztagyúrásban. A vendégeket kettő nagy bogrács étel, punya, üdítő, zene, tánc, dal és jókedv várta.

          

Este nyolc órától Dögös Robi szórakoztatta a résztvevőket. A környező falvakból is idelátogattak az érdeklődők, hogy meghallgathassák őt. Hajnalig tartott a mulatság, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük, Palkó Ottó igazgató úrnak, hogy helyet biztosított számunkra a rendezvény lebonyolításához, a falurendőrünknek és polgárőreinknek, hogy biztosították, hogy zavarmentes legyen az esténk, és minden kedves embernek, aki segédkezett abban, hogy idén megtarthassuk első romanapunkat!