A gyermekeket ünnepeltük

A gyermeknap alkalmából adtuk át a köszöntő okleveleket és ajándékainkat a Királyegyházán 2015. évben született gyermekek családjainak. 2015-ben hozta meg a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma azt az évek óta tervezgetett határozatot, mely szerint Királyegyháza újszülött polgárait díszes oklevéllel köszöntjük, így fejezzük ki örömünket és jókívánságainkat a gyermeket vállaló család felé.

Az első alkalommal 2015. május 29-én a királyegyházai házasságkötő teremben ünnepeltük a kisbabákat és családjukat. Idén nagy örömünkre már három gyermek is született településünkön: Balogh-Grim Zselyke (anyukája: Grim Johanna), Kovács Kinga (anyukája: Ágh Veronika) és Boros Dominik (anyukája: Kiss Eszter). Mindhárom család örömmel fogadta el a meghívásunkat, de sajnos a pici Dominikot a hasfájása miatt nem sikerült hozni.  A két kisleány nagyon barátságosan tűrte a szerény ünnepséget, Kinga békésen szunyókált, Zselyke pedig élénken figyelte az eseményeket.

Grím Ferenc polgármester szép virágcsokorral köszöntötte a kismamákat, a Közalapítvány pedig az oklevél mellé tízezer forintos vásárlási utalványt ajándékozott, azzal a céllal, hogy a család saját belátása és szükségletei szerint vásárolhasson olyasmit, ami számukra örömet szerez. Mivel Dominik és szülei nem voltak jelen, nekik elvittük ugyanezen ajándékokat, nagyon örültek a látogatásunknak, szívesen, kedvesen fogadtak minket otthonukban.

A jövőben minden újszülöttet ugyanígy fogunk köszönteni Királyegyházán, hiszen nem titkolt célunk erősíteni a lokálpatrióta érzelmeket a település lakosaiban, szeretnénk, ha gyermekeink úgy nőnének fel, hogy szeretettel gondoljanak szülőfalujukra. sajátjuknak érezzék Királyegyházát. A szülőket ösztönözni szeretnénk a felelősségteljes gyermekvállalásra, segítséget kívánunk nyújtani abban, hogy sok boldogságot, örömet találjanak a családi életben, a gyermeknevelésben, nem feledve kötelességeiket.

Dorothy Law Holtz pozitív gondolatait megosztva kívánjuk, hogy szülessen minél több gyermek Királyegyházán, akik szerető, gondoskodó családban nevelkedjenek!

„Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.

Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bizalommal élni.

Ha a gyerekek megdicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat. 

Ha a gyerekek méltóságban élnek, megtanulják az igazságot.

Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hinni.

Ha a gyerekek hitelesen élnek, megtanulják, mit jelent szeretni.

Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.”