Itthon vagy!

Királyegyháza, Sumony, Gyöngyfa és Szentdénes is csatlakozott ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, melyet szeptember 28-29-én rendeztünk, címe: „Itthon vagy-Magyarország, szeretlek!” volt. Királyegyházán a program szervezését kicsit nehezítette, hogy néptáncosaink és a Királyi Lovas Klub tagjai már elígérkeztek erre a napra a szomszédos falvakban szervezett szüreti mulatságokra, de mindkét közösség tagjai szívükön viselték az itthoni rendezvényt is.

A programjaink az óvoda udvarán játszóházzal, szőlő- és sajtkóstolással vették kezdetüket. Bátor Zoltán akrobatikus motoros bemutatója ámulatba ejtette a közönséget. A néptánccsoport a délutáni gerdei szereplés után profi módon állt a menettánc élére, Kozma Ferenc és Gál Dániel pedig lovas kocsival színesítette a rendezvényt és szállította a zenekart és a szereplőket. A Lovas Klub tagjai stílusosan lóhalálában vágtattak, hogy fel tudjanak sorakozni a szüreti felvonulók közé. Mind az akrobatikus motoros bemutatót, mind a felvonulást a Királyegyházai Polgárőr Egyesület biztosította a rendőrséggel karöltve.

       

   

Az önkormányzati és konyhai dolgozóknak köszönhetően mindenkit lecsóvacsorával vendégelhettünk meg, majd a Tajti Bálban szórakozhattak a táncolni vágyók.