Pedagógusnap Szentlőrincen

A Szentlőrinci Tankerület oktatási-nevelési intézményeinek dolgozói kaptak meghívást a 2014. június 6-án megrendezett pedagógusnapi ünnepségre.

E jeles alkalomra történő ráhangolódást elősegítő gondolatok átadása, majd a meghívott vendégek köszöntése után a legkisebbek néptáncbemutatójával kezdődött az ünnepi műsor, majd a kisdiák fesztivál aranyérmes produkcióiból következett egy csokor, benne a Királyegyházai Általános Iskola tanulóinak Híd alatt, pad alatt… című néptánc produkciója is szerepelt, melynek koreográfiáját Tóth Réka tanította be.

A könnyedebb, szórakoztató műsorszámok után következett az ünnepség hivatalos része, mely Dr. Győrvári Márk pedagógusnapi köszöntőjével vette kezdetét. Beszédében kiemelte, hogy a közös cél, amiért a jelenlévőknek dolgozni kell, a gyermek. Hiába lenne a felszereltség, a színvonalas tárgyi feltételek megléte, ha a rendszerben megjelenő személyek nem megfelelően működnének, azaz, ha a munkájukat nem szívvel – lélekkel végeznék.

A beszéd elhangzása után a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vették át Dr. Győrvári Márktól a kitartó, lelkiismeretes munkájuk elismeréseképpen a következő pedagógusok: Kis Halas Tiborné, Reizinger Klára, Sárosi Istvánné, Ujvári Ildikó Ilona, Temesvári Csabáné, Kőszegi Lászlóné, Temesvári Lászlóné és Szente Józsefné.

A KLIK Elismerő Okleveleket Heller Alajosné adta át, melyet minden tagintézményből a kiemelkedő munkát végző pedagógusok kapták.

Hetvehelyi Általános Iskola: Dr. Freiné Hergenrőder Mária

Szentlőrinci Általános Iskola: Szentiványiné Horváth Kornélia, Szigecsán Szandra

Bicsérdi Általános Iskola Tagintézménye: Kercza Mária, Szili Attiláné

Bükkösdi Általános Iskola Tagintézménye: Tóthné Mezei Anna, Tóth Edina

Királyegyházai Általános Iskola Tagintézménye: Borzáné Petró Krisztina, Toplakné Szummer Marianna

Szabadszentkirályi Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézménye: Ács Béláné, Kovátsné Lovas Andrea

Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI: Borováczné Nyaka Mónika, Kürthy László

Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskola: Horváth Zoltán, Felnagy József

Az elismerések sorában meg kell említeni Császár Csaba nevét is, aki 2014. május 29-én Budapesten vette át neves olimpikonoktól a ” Diáksportért” kitüntetést.

Végezetül a nyugdíjas dolgozók búcsúztatása során Sindler Jenőné dajka, Bachmayer Györgyné és Hencz Gyuláné technikai dolgozók munkáját köszönték meg.

Az ünnepi műsor zárásaként Keczeliné Juhász Katalin segítségével összeállított pedagógusnapi gondolatokat tolmácsolták a Szentlőrinci Általános Iskola 6. c osztályos tanulói.