Színházlátogatás

2015. március 30-ára ismét színházlátogatást hirdetünk, ezúttal a Szentivánéji álom – vígjáték két felvonásban – megtekintésére hívjuk a királyegyházai színházkedvelőket.

Az utazást a szokásos módon, azaz önállóan kell megoldani, az időseket viszont ezúttal is a két falubusszal szállítjuk.

Shakespeare elbűvölő s méltán legismertebb komédiája a közönség örök kedvence. A nyári napforduló ünnepén játszódó klasszikus mű varázslatos világa magával ragadja a nézőt. A tündérek különös léte, a szerelmesek bolondozása, az egyszeri mesteremberek csetlés-botlása, az evilági és a földöntúli összekapcsolódása egy fantasztikus éjszakán mind-mind egyetlen cél felé halad: hogy hirdesse a szerelem örökérvényűségét.

A híres Shakespeare-kutató, Géher István a következőképpen foglalja össze a művet: „A Szentivánéji álom folytatása és egyben paródiája is a Romeo és Júliának. Ugyanazt mutatja be, de máshogy: kifordítva és megsokszorozva. Shakespeare a bábszínház dramaturgiáját alkalmazza. Két bábmester működik a színpadon, a megfontolt herceg és a fondorlatos tündérkirálynő. ?k rángatják a szálakat, a lázongó szenvedélyeket ébren és álomban. A darabban együtt van a földhöz ragasztott mennyország és az elszabadított pokol; vagyis a Szerelem maga.

További érdekesség, hogy éppen ezen az előadáson lehet majd jelentkezni a közönségzsűribe a Pécsi Nemzeti Színház XV. POSZT műsorára. Aki komolyan gondolja, hogy szívesen és felelősséggel részt venne ebben a munkában, annak ki kell töltenie az érkezésekor kapott jelentkezési lapot, és az előadás végéig be kell dobnia a kijelölt urnába.