Búcsúztak az óvodások

Ismét elérkezett a tanév vége.  Óvodások és családtagjaik töltötték meg 2014. június 4-én a Királyegyházai Óvoda épületét. Évzáróra gyűltek össze az ide érkező vendégek, hogy megtekintsék a Katica és a Manó csoportba járó gyermekek bemutatóját, az egész évben tanult versikékből, énekekből összeállított műsort.

Mindegyik csoport önállóan, szervezte meg saját maga kis műsorát. Izgatott, lelkes, ünneplőbe öltözött gyerekek gyülekeztek az óvoda termeiben, mert elérkezett az évzáró, s a nagycsoportos, iskolába készülő gyerkőcök elbúcsúztatása. Nem könnyű feladat a felkészülés, hisz még év végére még egyszer utoljára minden kisgyermektől türelmet, kitartást, nagyfokú odafigyelést kíván. Gyermekeink napokon keresztül készültek lázas izgalommal, olykor energiával túlfűtve erre a napra. Mindannyian izgatottan készültünk a hagyományos, év végi ünnepségre. A felkészítő óvónők komoly munkájának köszönhetően minden gyermek szavalt, énekelt, táncolt vagy épp egy mesejátékot dramatizálva örvendeztette meg az évzáróra eljött szülőket, nagyszülőket, rokonokat. A legkisebbek, akik csak ebben az évben lettek ovisok, most szokják a közösséget, és azt is, hogy szüleiken kívül vannak más felnőttek is, akik nevelik, nevelhetik őket. Számukra az első évzáró műsor rendkívül nehéz: sok figyelő felnőtt, sűrű levegő, zizegés, susogás, stb., az előadás kissé félénken, de az óvó nénik biztató mosolyától felbátorodva zajlott. Természetesen az év közben tanult kedves kis dalok, dalos játékok, mondókák, versek, táncok előadása sem maradhatott el. A középső- és nagycsoportosok táncbemutatója nagy elismerést, sok tapsot kapott a nézőktől. Nagycsoportosaink számára ez volt az utolsó közös ünnep. A középső csoportosok elbúcsúztatták a szeptemberben iskolába indulókat.

 

   

 

A szülők, rokonok, érdeklődők meggyőződhettek róla, hogy az eltelt egy évben milyen sokat ügyesedtek, okosodtak, tanultak a gyermekeik. Igazán büszkék lehetnek rájuk. A nap végén élményekben gazdagodva mehettek haza a családok. Ezúton köszönjük az óvodásoknak szánt vállra akasztott ballagó tarisznyákat, amit önkéntes segítőként varrt meg az óvodásoknak Kontra Sándorné, Magdika, továbbá az ünnepély végére feltálalt sajtos pogácsákat, amit a szülői munkaközösség vásárolt! Köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, hogy egész évben támogatta az óvodai szülői munkaközösség tevékenységét! Az évek során szívünkhöz nőtt csemeték most kirepülnek, mi pedig büszke szívvel engedjük őket a következő "fészekbe" az iskolába. Reméljük, sok örömet lelnek majd a tanulásban.