Reményeinkben és gyermekeinkben a jövőnk

A Királyegyházai Óvoda 2012 decemberében elnyerte a Zöld Óvoda címet. Ezt megelőzően is igyekeztünk környezettudatos óvoda lenni. Sokat kirándultunk a gyerekekkel, fát ültettünk, kiskertet gondoztunk, fűszernövényeket ültettünk, szelektív hulladékgyűjtőket készítettünk, elemeket gyűjtöttünk, madáretetőket barkácsoltunk. Igyekeztünk minél több hulladékot újrahasznosítani: kupakot, papírt, műanyag palackokat, gyufás skatulyát.

 

Óvodánk általános természet- és környezetvédelmi ismereteket nyújt a gyerekeknek. Fontos a fák, növények védelme, azok ápolása, faültetés, állatvédelem, a hulladék helyes kezelése, az egészséges táplálkozás, energiatakarékosság. Természetesen hosszú távú célunk az, hogy mindezen ismereteket megtanulják a gyermekek, hogy majd környezettudatos felnőttekké váljanak. Mi is az a Zöld Óvoda?

A Zöld Óvodákat, mint tevékenységközpontú, környezeti nevelést végző intézményeket 2006 óta ismeri el az állam a pályázat útján elnyerhető Zöld Óvoda címmel, melynek azóta több mint 300 birtokosa van. A címet pályázat útján három évre lehet elnyerni, egy igen szigorú 20 pontból álló kritériumrendszernek kell megfelelni.