Eljött farsang napja

Ebben az évben rendhagyó módon kezdődött iskolánkban a farsang. Február 17-én, péntek délután Kis Halas Tiborné, Hollósi B. Mercédesz, Szénássy Klára, Fuksz Veronika és jómagam szervezésében a gyerekek farsangi díszeket készíthettek az újrahasznosítás jegyében. Műanyag tejes poharakból, teafilter-tasakokból, sajtos dobozokból, kupakokból nagyon ötletes díszek születtek, melyek – a szülők és néhány gyerek segítségével – a bál ideje alatt iskolánk zsibongóját öltöztették ünnepi hangulatba.

 

Igazi havas téli idő, remek zene, furfangos vetélkedők, zseniális jelmezek és fantasztikus hangulat jellemezte az idei farsangot, mely február 18-án délután került megrendezésre a hagyományoknak megfelelően a második osztály és a szülői munkaközösség szervezésében.A Szülői Munkaközösség elnöke, Fata Gáborné nyitotta meg idén is a bált, majd Takács Vanda és Pásztler Zsófia szavalata utána társastáncosaink mutatták be tudásukat, miközben a jelmezesek már izgatottan várták a felvonulást.Nem is kellett sokat várni, hamarosan elő is bújt rejtekhelyéről a csiga, a hóember, a hercegnő, a boszorka, a terrorista és még reggelig sorolhatnám mennyi ötletes jelmezbe öltözött gyermek.

A négytagú zsűrinek nehéz volt a döntése az egyéni és csoportos versenyzőket látva, hiszen idén – nagy örömünkre – 42 sorszámot oszthattunk ki a jelmezesek között.

       

Egyéni kategóriában első helyezést ért el Sóki Andor, mint csiga, második lett Sztojka Dániel, Maugli bőrébe bújva, a harmadik helyet Rácz Rafael nyerte el Kincskereső Kisködmönként. ?t követte negyedikként Takács Vanda, a felrobbant fizikus, majd ötödikként Kiss Tibor a terrorista, hatodik helyzett pedig Stálenberger Mirjam ajándék Tibi bácsinak című jelmeze lett. A közönségdíjat Mészáros Krisztián kapta, aki zsákbamacskaként állt elénk. Csoportos kategóriában a 7. osztályosok vitték el a pálmát, akik osztályfőnökükkel együtt szerepeltek, Presits Viktória ötlete alapján. Produkciójukat hamarosan bárki megtekintheti weboldalunkon. Második helyen  Toplakné Szummer Marianna tanárnő 5. osztálya végzett a Macskák és egerek című jelmezzel. A felvonulás után a büfében finomabbnál finomabb falatok várták a vendégeket, melyeket ezúttal is a fáradhatatlan szülőknek és Bedő Márta néninek köszönhettünk.

       

A tombolasorsolás ismét nagy izgalmakat ígért, hiszen a rengeteg érdekes ajándék között a fődíj idén két darab mobiltelefon volt, amelyeket a szülői munkaközösség és kollégánk, Pintér Tibor ajánlott fel. A programok sokfélesége igazi karneváli hangulatot hozott az épület falai közé. Volt itt székfoglaló, újságon táncolás, farsangi puzzle, pohárból gúlaépítés, majd este hét órakor a közkedvelt karaoke zárta a mulatságot.

 

   

Ezúton köszönjük az önkéntes segítők, valamint a szülői munkaközösség – Fata Gáborné, Ormódi Melinda, Pásztlerné Gosztola Mónika, Takácsné Aranka, Keczeliné Büki Ildikó, Mezei Ibolya, Hollósi Tünde, Hollósi Richard – munkáját, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény! Köszönjük, hogy az önkormányzatok gondoskodtak a gyöngyfai és a sumonyi gyerekek szállításáról! A farsangi bál költségeit (tombola, stb.) a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány fedezte a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően.