Fogathajtás Királyegyházán

A falunapot ugyan az iskolai építkezés miatt nem tudtuk júniusban megtartani, a fogathajtók naptárában már szereplő királyegyházai verseny a szervezőknek köszönhetően nem maradt el. Ormódi Melinda és Mihálovics Gábor teljes egészében magára vállalta a verseny szervezését, a támogatók felkutatását, felkérését, a rendezés, sőt a pályaépítés, valamint az utómunkálatok nehézségeit is. Így június 18-án, szombaton 17 versenyző indulhatott a Királyegyházai Fogathajtó Versenyen, ahol három kategóriában hirdettek győzteseket. A díjakat Grím Ferenc, Királyegyháza polgármestere adta át.

Egyes fogatban: I. Tóth Tibor (Szentlőrinc), II. Sztojka Sándor (Királyegyháza), III. Kozma Ferenc (Királyegyháza). Kettes fogatban: I. Tóth Tibor (Szentlőrinc), II: Bognár Lajos (Szentlőrinc), III: Csóka Gábor (Királyegyháza). Vadászhajtásban: I. Bognár Lajos (Szentlőrinc), II. Tóth Tibor (Szentlőrinc), III. Csóka Gábor.

 

A szervezők elmondták, hogy az oklevelektől kezdve a kupákon át a vendéglátásig mindent a támogatók felajánlásaiból tudtak megoldani. Volt, aki anyagiakkal, volt, aki tevőleges segítséggel járult hozzá, hogy az a verőfényes szombat kellemes szórakozással teljen. Kicsit szomorúak azonban amiatt, hogy még mindig nehezen mozdulnak meg a helyiek, pedig még sok falusinak van lova, aki befoghatna, és csatlakozhatna a közösségi esemény kiszélesítéséhez, hiszen a rendezvény igazi célja nem maga a versengés, hanem a közösen, közös élménnyel eltöltött nap. A résztvevők jelezték, hogy az augusztus 27-én megrendezésre kerülő falunapon ismét szívesen jönnek Királyegyházára, fogathajtó versenyre.

 

 

 

A rendezvény támogatói: Királyegyháza Önkormányzata, SZONEK Királyegyházai Általános Iskola Tagintézménye, Királyegyházi Fiatalok Egyesülete, Bakk Lívia, Bedő Istvánné, Bódis János, Bognár Lajos, Fekete Dániel, Grím Gergő, Grím Ferenc, Gyenis Roland, Hollósi Richárd, Kaszás Viktória, Langalló Pékség, Mészáros Lászlóné, Mihálovics Gábor, Ormódi Melinda, ?s Ferenc, Palkó Ottó.