Nyári napközi Királyegyházán

2018 nyarán július 23-27. között került megrendezésre az immár hagyományosnak mondható szünidei nyári napközi, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és Királyegyháza Község Önkormányzata támogatásával. A napköziben a foglalkozásokat Hollósi Mercédesz tanítónő és Szabó Zsófi művelődésszervező tartották.

Az egyhetes napközi alkalmával mindennap színes programokkal vártuk a gyerekeket. Idén 25 gyermek vett részt a napköziben és három önkéntes diák (Kozma Ákos, Tóth Melitta, Fata Nóra) segítette a munkánkat. A gyerekeket naponta reggelivel és ebéddel vártuk.

A nyári napközi első napján, hétfőn kézműves napot tartottunk, ahol a gyerekek pólókat festhettek maguknak, slime-ot és fonalkarkötőt készíthettek, illetve megismerkedhettek a zsugortechnika rejtelmeivel. Ebédre Tóthpálné Schaub Mária készíttetett nekünk lángost, amit Hollósi Jánosné sütött ki. Ezúton köszönjük nekik az ebédet.

A keddi napon eredetileg Husztótra az Árnyas Lovas Tanyára mentünk volna lovagolni, de a nagy esőzések miatt nem tudtunk,így életbe lépett a b terv a mozi. A Pécs Plázába vittük a gyerekeket 10.30-ra ahol a Hotel Transsylvania – Szörnyen rémes vakációt néztük meg 3D-ben. A film után mindenki nagy örömére a McDonald’s-ban ebédeltünk. Tartalmas és szórakoztató napot tudhattunk magunk mögött.

Szerdán talán a napközi legjobban várt napja következett a strand. Idén is szokásunkhoz hűen a barcsi strandra látogattunk el. Ezen a napon 10.00 órától 15.00 óráig voltunk a strandon. Szerencsénkre az idő kifogástalan volt. Az ebédről most is mi gondoskodtuk, szendvicseket és üdítőket csomagoltunk a gyerekeknek, illetve a strandon fagyit is kaptak. A gyerekek nagyon jól szórakoztak, vízipisztolyoztak, strandlabdáztak.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány jóvoltából a strandra és a Planetáriumba igény szerint ingyen utazhattak velünk a gyerekek szülei, illetve testvérei, csak a belépőjegyeket kellett fizetniük.

Csütörtökön ismét elutaztunk Pécsre. A gyerekek a hétfőn elkészített pólóikban jöttek, mindenkinek nagyon jól állt. Előszőr a városnéző kisvonattal jártuk körbe Pécs belvárosát és a Zsolnay Negyedet. A kisvonat bemutatta nekünk a különböző múzeumokat, utcákat, híres emberek szülőházát. A kisvonatozás után a bérelt buszunkkal a Zsolnay Negyedbe mentünk, ahol először a játszóteret vették birtokba a gyerekek, majd 12.00 órakor a Planetáriumba mentünk. Ahol a „Helyünk a világegyetemben” c. előadást tekintettük meg. Ezt követően az autós McDonald’s-ban ebédeltünk.

A napközi utolsó napján a Kultúrházban tartottunk vetélkedőt. A vetélkedőt ismét a MAG, azaz a Mozdulj Magadért Egyesület vezetője, Hollósi Richárd vezényelte le. Köszönjük szépen a segítséget. A vetélkedőn a gyerekeket csapatokra osztottuk. Különféle játékok voltak a délelőtt folyamán, lufis játék, pattogatott kukoricás játék. A vetélkedő végén minden gyerek kapott egy tábla csokit és egy oklevelet. Az ebéd pörkölt volt, melyet Hollósi Jánosné, Tóthpálné Schaub Mária és Kozmáné Varga Veronika készített. Az ebéd után dinnyét szolgáltunk fel, mindenkinek nagyon ízlett.

Összességében elmondható, hogy a visszajelzések alapján a gyerekek nagyon jól szórakoztak az egy hét alatt. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett a napközi lebonyolításában és külön szeretnénk köszönetet mondani a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány kuratóriumának, hogy anyagilag ismét támogatta a napközi létrejöttét.