Örömhír a diákságnak

HOSSZABB LESZ A NYÁRI SZÜNET!

Mint bizonyára valamennyien tapasztalták, az iskola bővítése és felújítása az előzetes terveknek megfelelően, gyors tempóban halad. Az új szárny falai a szemünk láttára bújtak ki a földből és kerültek tető alá, majd az ablakok cseréje és a mozgáskorlátozottak számára készített lift beszerelése történt meg.

Jelenleg a régi és új szárny hőszigetelő burkolása és az új nyílászárók beépítése van folyamatban. A következő napokban-hetekben kívülről kevéssé látványos, de nagyon fontos belső munkálatokra kerül sor: a hideg- és melegburkolatok, valamint az új helyiségek festése fog elkészülni. Reményeink – és az építésvezető ígérete – szerint az új szárnyat május közepe-vége felé vehetjük birtokunkba. A költözés egyelőre csak az alsó szinten lévő helyiségeket, a tanári szobát, a titkárságot és az igazgatói irodát érinti. Az átköltözést a tervek szerint május végére befejezzük, onnantól már olyan munkálatok következnek, amelyeket a régi épületben a tanítás zavarása nélkül nem lehetne megvalósítani.

Ezek a következők:

–          a földszinti válaszfalak kibontása,

–          akadálymentesített WC-helyiség építése a földszinten és az emeleten,

–          tároló helyiségek építése,

–          emeleti tantermekben laminált padló lefektetése,

–          emeleti zsibongó hidegburkolása (járólap),

–          földszinti aula kialakítása, hidegburkolása,

–          villamoshálózat, kapcsolók és armatúrák cseréje az egész épületben.

Ezek a tevékenységek zajjal, piszokkal és fokozott balesetveszéllyel járnak, ezért oktatási tevékenység az iskolában ez idő alatt nem folyhat. A határidő is szűkös: ha a következő tanévet biztonságosan szeretnénk elkezdeni, elengedhetetlen a most folyó tanév megrövidítése, amelyet a 2010/2011. tanév rendjéről szóló 22/2010. (V. 13.) OKM rendelet is megenged számunkra. A szorgalmi időszak megrövidítéséhez az intézmény főigazgatója is hozzájárult.

Az idei tanév tehát az alábbiak szerint fejeződik be: utolsó tanítási nap: 2011. 06. 03. péntek, tanévzáró és ballagási ünnepség: 2011. 06. 04. szombat.

A következő héten, június 6-10-ig az osztályfőnökök kirándulásokat szerveznek a tanulóknak. Ha szükséges, tanulóink számára tanári felügyeletet és étkezést tudunk biztosítani ezen a héten, az építkezésben nem érintett tanteremben. Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy aki nem tudja megoldani ezen időszakban gyermeke felügyeletét vagy ellátását, írásban kérje tőlünk ezt, valamint a májusi térítési díjak befizetésénél az élelmezésvezetőnél is jelezze.

A szülők részletes tájékoztatása a tavaszi szünet után kiküldendő értesítő levélben fog megtörténni, ezen lehet majd jelezni, ki igényli a felügyeletet és az étkezést június 6-10-ig.