Babaköszöntés

Mivel december 4-én született Királyegyházán a 2016-os év legfiatalabb babája, az év végén, december 30-án került sor a babaköszöntőre a júniusi falunap után született babák számára. A Polgármesteri Hivatalban gyűltek össze az ünnepeltek és családtagjaik.

Köszöntöttük Kanalas Aletta Kiarát, Holdosi Rebeka Emmát, Hadnagy Kevin Maurót és Gotthard Hannát. Királyegyháza Önkormányzatától a Közalapítvány Kuratóriumának közreműködésével az újszülött babák kaptak egy-egy névre szóló oklevelet, és egy-egy tízezer forintos ajándékutalványt. Az anyukákat egy csokor virággal lepték meg a szervezők. Grím Ferenc polgármester és Konyári Tímea, a Kuratórium leköszönő elnöke egy-egy rövid köszöntőt is mondtak a babák és a szülők tiszteletére. Beszédeikben szerepelt, hogy nagyon örülnek a gyerekek érkezésének, és amiben tudnak, segítenek, támogatni fogják a családokat.

   

   

Hosszútávra terveznek, és remélik, hogy így gondolják a fiatal családok is, biztatták őket, hogy maradjanak Királyegyházán. Elhangzott az oklevélen szereplő G. B. Shaw idézet is, miszerint: A családalapítás a legnagyobb szolgálat, amelyet ki-ki hazája és az egész emberiség javáért tehet. Különösen nagy jelentősége van a család szerepének a mai veszélyes világban, a gyermekeknek szerető, biztonságot nyújtó szülőkre van szükségük, akikhez mindig hazatérhetnek, és akikre mindig számíthatnak. Nagyon jó hangulatban telt a köszöntés, megható volt, hogy mindegyik pici türelmesen hallgatta és figyelte végig az eseményt anyukája vagy apukája ölében.