Tegyünk valami jót!

A mai világban, amikor szinte naponta hallok tudósítást hatalmi és anyagi visszaélésekről, úgy érzem, hogy azok az emberek, akik tehetnének a sorsunk jobbá tételéért, nem tudnak megküzdeni a mindennapos kísértéssel, ami a munkájuk során megkörnyékezi őket.Azonban ezt a sok emberi gyengeséget számomra egy csapásra eltüntette a Déván töltött három nap tapasztalata. Olyasvalakivel találkoztam ott, akiről nehéz egyszerű szavakkal beszélni, bár ő maga végtelenül egyszerű és tiszta ember. Böjte Csabának hívják, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója.

 Alapítványának célja az Erdélyben élő árva, kilátástalan sorsú gyerekek felkarolása. Beszélgetésünk során egy nagy fához hasonlította magukat, amire az odakeveredő, megfáradt madárkák rászállhatnak, megpihenhetnek rajta, aztán újult erővel tovább repülhetnek az útjukon.Csaba testvér ez irányú munkáját 1993-ban kezdte, ekkor vette birtokba a dévai kolostort, ahová magával vitt néhány utcagyereket. Számtalan csata és támadás közepette ma már több településen is sikerült létrehoznia újabb központokat a szerencsétlen sorsú gyerekek számára.Sok jó szándékú ember próbál könnyíteni az életükön, amire szükségük is van, hiszen mára mintegy 2000 gyerek mindennapjairól kell gondoskodnia az alapítványnak.Nagy örömmel tölt el, hogy mi is csatlakozhatunk a segítséget nyújtó emberekhez.. A közeljövőben szeretnénk lebonyolítani egy vendégfogadást, melynek során iskolás gyerekek töltenének el pár napot Királyegyházán. Továbbá célunk, egy kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolat kiépítése, melyből a királyegyházai gyerekek megismerhetnének egy lelkiekben gazdag világot.“Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” – mondta Böjte Csaba.

Próbáljunk meg ennek a gondolatnak a segítségével összefogni, hogy maradandó élményt tudjunk nyújtani az idelátogató gyerekek számára. Az erdélyi gyerekek vendéglátásához, a programok lebonyolításához, utaztatáshoz, belépőjegyek megvásárlásához szívesen várjuk adományaikat, melyek gyűjtésében segítséget nyújt a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma is. Aki adományozni szeretne, érdeklődjön a Helyzet szerkesztőségében, keresse fel a kuratórium tagjait vagy személyesen engem a Királyegyházi Általános Iskolában.