Koronavírus felhívás

Királyegyháza Községi Önkormányzat Polgármesterétől
7953 Királyegyháza Petőfi u. 66.
Tel./fax: 73/340-042
polgarmester@kiralyegyhaza.hu

TISZTELT LAKOSSÁG!

Az Alaptörvény 53. cikke értelmében a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdethet ki, és sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseket vezethet be.
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének a feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, melynek értelmében az alábbiakra hívom fel a figyelmüket, és egyben kéréssel is fordulok Önökhöz.

Mint a település polgármestere kérem az együttműködésüket annak érdekében, hogy a mindenki számára ismert koronavírus járvány megfékezését elősegítsük az alábbi intézkedésekkel:

Amennyiben külföldi munkavállaló az elmúlt egy hétben tért haza és nem rendeltek el számára hatósági karantént, önmaga és a környezete érdekében, felelősségteljesen eljárva ? a 2 hetes várakozási idő betartásával ? maradjon otthon!
Amennyiben ilyen személyről a lakosság részéről bárkinek tudomása van, személyes találkozásuk esetén szintén hívja fel az érintett figyelmét az otthonmaradás fontosságára. Amennyiben negatív hozzáállást tapasztalnak e téren, kérem, hogy jelezzék irányomba.

Mindenki számára ismert, hogy a vírus elsősorban az idős, legyengült immunrendszerű és krónikus megbetegedéssel küzdő egyéneket támadja. Az elsődleges szempont, hogy ezen személyeket próbáljuk megóvni a megfertőződéstől, emellett a csecsemők és a gyermekek védelme is nagyon fontos!

Kérem az idősebb lakosokat, hogy amennyiben nem szükséges ne hagyják el a házukat. Szükség szerint kollégáim élelmiszert juttatnak el mindenkihez, melynek igénylésére telefonos ügyfélszolgálaton és e-mail útján lesz lehetősége a lakosságnak.

Magunk és környezetünk megóvása érdekében fokozottan ügyeljünk az alábbiakra:
? rendszeresen mossunk kezet (elsősorban szappanos vízzel, minimum 30 másodpercig)
? naponta több alkalommal használjunk kézfertőtlenítő szert
? köhögéskor, tüsszentéskor használjunk papírzsebkendőt, majd azonnal dobjuk ki
? rendszeresen szellőztessük otthonunkat
? az ajtók, ablakok kilincseit folyamatosan fertőtlenítsük
? ne hagyjuk el házunkat, amennyiben az nem létfontosságú
? ne járjunk közösségbe
? ne fogjunk kezet és ne puszilkodjunk
? fizetéskor elsősorban bankkártyát használjunk készpénz helyett

A járvány elterjedése, illetőleg megfékezése CSAK rajtunk múlik! Vegyük komolyan, mert mindannyian kellünk ahhoz, hogy Magyarország ne éljen meg egy az Olaszországhoz hasonló mértékű elterjedést!

Amennyiben bárkinek kérdése merül fel, segítségre van szüksége, illetőleg bejelentéssel élne, az alábbi elérhetőségeken megteheti:

Szabó Zsófia: 06/20/327-0054

kiralyegyhazasegitseg@gmail.com

Borza-Vincze Míra közbiztonsági referens: 06-73/340-042 (26-os mellék)
H-P: 7:30-16:00
P: 7:30-13:30

Fontos megértenünk, hogy jelen vészhelyzet, a járvány visszaszorítása nem egyéni érdek, hanem mindannyiunk, a közösségünk érdeke!
Ahhoz, hogy felelősségteljesen cselekedjünk, mind Magyarország kormánya, mind pedig a helyileg kiadott intézkedéseket haladéktalanul tartsuk be, hajtsuk végre!

Királyegyháza, 2020. március 16.

Együttműködésüket megköszönve,
mindenkinek a legjobbakat kívánva!

Nagy Beáta sk.
polgármester