Óvodai események 2016 ősz

A Királyegyházai Óvoda óvodásai az ősz folyamán többek között Pécsre kirándultak az ősz folyamán. Megnézték a piacot, gyümölcsöt vettek, a Széchenyi téren jártak, megcsodálták az épületeket, végül a Hősök kiállítását tanulmányozták az Árkádban. A gyerekek a gyalogosközlekedés szabályait maximálisan betartották, fegyelmezettek és érdeklődőek voltak.

Márton napi lámpás felvonulásunkat Gyöngyfán kezdtük, majd onnan Szentdénesre is ellátogattunk, ezután Sumonyba, a szokott helyeken találkoztunk a felvonulókkal. A három királyegyházai faluvégtől indulva az iskolánál ért véget a felvonulás. Mindenhol finom vendéglátásban volt részünk. Szeretném megköszönni azoknak, akik megtiszteltek bennünket azzal, hogy eljöttek a Márton napi felvonulásra. Úgy láttuk, az előző évekhez képest kevesebben voltak idén, lehet, hogy elfáradt ez a program?

A királyegyházai szülők segítségével a helyi buszmegállók is fel lettek díszítve. Köszönet érte Béres Hajnalkának, Hauerné Gazdag Szabinának, az óvoda dolgozóinak és Plaki Jánosné vezetésével a közmunkaprogramban dolgozóknak.

Kétszer volt színi előadás az óvodában, Pötyi kutya nálunk járt, aki világgá ment, mert a gazdája Pisti mindig a telefonjával foglalkozott. A nézők, akik megtanulták, hogy a kóla és a cukor egészségtelen, a gyümölcs egészséges, és szemetelni nem szabad, mert tönkre megy a környezetünk. Nálunk járt Pacsi és Puszi, a rosszcsont krampuszok, és a Mikulás, a gyerekek örültek az előadásnak.

A Mikulás megörvendeztette a gyerekeket, mert lovas szánon érkezett, és ajándékot hozott mindenkinek. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek, hogy a gyerekek boldogok legyenek, a Szülői Közösség tagjainak és Ungváry Krisztiánnak.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karáról érkeztek óvodánkba fiatalok, akik gyűjtöttek a hátrányos helyzetű gyermekeknek adományokat. Eljöttek hozzánk és átadták a saját kezűleg csomagolt ajándékokat, melyekben édesség és gyümölcs is volt. Érdekes volt a gyerekeknek, hogy mi az egyetem, mit jelent a biológus, geográfus.