Bűnmegelőzési Program

A Szociális Szolgáltató Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálata Bűnmegelőzési program keretén belül közös önkormányzati hivatalokhoz tartozó településeken élő gyermekek részére a nyári szünetben programot szervez.

 

Királyegyháza Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településen élő gyermekek részére 2016. június 21-én került sor az első foglalkozásra a Kultúrházban. A foglalkozás során Királyegyházáról, Gerdéből, Velényből és Szabadszentkirályról is voltak gyermekek, akiket a szolgálat delegált. A program témája volt: a hátrányos helyzetű gyermekek helyzete, az intézetbe kerülés esélyei.

 

Rotter Zsuzsanna a szolgálat családsegítő munkatársa által vezetett és irányított csoportfoglalkozáson részt vett Tiliné Vertike Anett, a szabadszentkirályi Zsigmond Király Általános Iskola gyermekvédelmi felelőse is. ?k beszélgettek a megjelent gyermekekkel a helyes viselkedésről, a deviáns viselkedésformákról és annak esetleges következményeiről.

 

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett programsorozat további időpontjai: 2016. július 19. 13.00 óra és 2016. augusztus 16. 13.00 óra 

 

Bűnmegelőzési prevenció (rendőri előadás): 2016. július 5. 13.00 óra és 2016. augusztus 2. 13.00 óra

 

Helyszín: Királyegyházai Kultúrház; célcsoport: 12-18 év közötti fiatalok.

Szeretettel várunk minden 12-18 év közötti érdeklődő fiatalt.