Közlekedésbiztonsági felhívás

A Szigetvári Rendőrkapitányság az őszi-téli átállással kapcsolatban néhány fontos teendőre hívja fel a közlekedésben résztvevők figyelmét. A gépjárműveket alaposan nézzük át, megvizsgálva minden biztonsági berendezést (akkumulátor, világítás, fékrendszer, abroncsok) és tartozékot (ablaktörlő, jégkaparó, jégoldó spray, megfelelő ablakmosó folyadék). Ebben az időszakban rosszabbak a látási viszonyok, ezért nagyon fontos, hogy a világító berendezések megfelelően működjenek.

 

A biztonságos közlekedéshez téli gumira van szükség. Akkor is téli abronccsal induljunk útra, ha éppen nincs hó, mivel a nyári gumi már +7 fok alatt csúszik, fagypont körüli hőmérsékleten megmerevedik, így kisebb lesz a tapadása. A téli gumikban a nyomás 0,2-0,3 barral legyen magasabb, mint a nyári gumikban. A négyévszakos gumi ugyan nem helyettesíti a téli gumit, de lényegesen jobb, mint a nyári abroncs.

 

Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessük gépjárműveinket, nagyobb követési távolságot tartva, próbáljunk meg fokozatosan alkalmazkodni a ködös, esős, havas időjáráshoz.

 

Balesetmentes közlekedést kívánunk!